• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Medya-İş Genel Başkanı Eser'den CHP'ye tepki

Medya-İş Genel Başkanı Eser'den CHP'ye tepki
Medya-İş Genel Başkanı Eser, CHP'ye hitaben, ''AA'ya mesnetsiz suçlamalarda bulunanlar sandık yenilgisini maalesef birilerine yüklemekte gecikmedi" dedi.

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, CHP'ye hitaben, "Basının özgür olmasını istiyorsanız Türkiye'nin en büyük haber ajansı olan kuruma ve orada sendikal faaliyet gösteren ve toplu iş sözleşmesi imzalayan Medya-İş'e bu şekilde mesnetsiz suçlamalarda bulunmayacaksınız" dedi.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, "2014 yerel seçimlerinde sandıkların açılması ile birlikte büyük bir bilgi kirliliği yaratan ve Anadolu Ajansı'na (AA) mesnetsiz suçlamalarda bulunanların sandık yenilgisini maalesef birilerine yüklemekte gecikmediklerini" ifade etti.

"Seçim sonuçlarının tek sorumlusu olarak AA'yı göstermiş ve neredeyse 'Sandıklardaki oyları AA değiştirdi' demedikleri kalmıştır" ifadesini kullanan Eser, sandıklar açılmaya başladığı saatten itibaren sendikanın örgütlü olduğu AA'ya ve orada çalışan sendika üyelerine çeşitli suçlamalarda bulunulduğunu ve bu emekçilerin kamuoyuna hedef gösterildiğini belirtti.

Bu açıklamalar sonrasında Bayburt'ta AA muhabirinin partililerin saldırısına uğradığını hatırlatan Eser, şunları kaydetti: 

"Bu olayla ilgili yaptığımız açıklama sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Gürsel Tekin, bir açıklama yaparak sendikamız Medya-İş'i yandaş olarak suçlamış ve eski söylemlerinden hiçbir şey kaybetmeyerek, basın özgürlüğünden dem vurmuştur. Sayın Gürsel Tekin'e AA'yı bu kadar baskı altında tutmaya çalıştıkları için basın özgürlüğü söylemlerini samimi bulmadığımızı belirtmek isterim. Bir basın kuruluşuna bu denli baskı yapacak, seçimde kaybetmenizin nedeni olarak bu kurumu gösterecek ve daha sonra basın özgürlüğünden bahsedeceksiniz. Eğer Basının özgür olmasını istiyorsanız Türkiye’nin en büyük haber ajansı olan kuruma ve orda sendikal faaliyet gösteren ve Toplu İş Sözleşmesi imzalayan Medya-İş’e bu şekilde mesnetsiz suçlamalarda bulunmayacaksınız. ."

"Siz öncelikle Halk TV çalışanlarının önlerindeki sendikal engelleri kaldırın"

Eser, "2011'de Halk TV çalışanlarının sendika üyesi olmaları nedeniyle işten çıkarılmalarını unutmadıklarını" bildirerek, "Partinize bağlı olan Halk TV'de sırf sendikalı oldukları için işten çıkarılan basın emekçileri sizin ne denli basın dostu olduğunuzu bilmektedir. Siz öncelikle Halk TV çalışanlarının önlerindeki sendikal engelleri kaldırın" ifadelerini kullandı.

"Yandaş sendika" olarak Medya-İş'i suçlamanın kimsenin haddi olmadığını kaydeden Eser, CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Yakup Akkaya'nın, aynı zamanda Basın-İş Sendikası Genel Başkanı olduğuna dikkati çekti.

Eser, "Akkaya'nın iki görevi beraber yürütmesi ve bu partinin bizi yandaşlıkla suçlaması oldukça komiktir. Buradan bir kez daha kamuoyuna sesleniyorum, basın özgürlüğünden bahsedenler basın özgürlüğüne daha büyük zarar vermektedir. Elinizi basın emekçilerinin üzerinden çekin" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim