• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

“Medya Günleri” Etkinliği

“Medya Günleri” Etkinliği
Medya Günleri etkinliğinin ikinci gününde "Basında Mizanpaj ve Tasarım" konusu anlatıldı.

Medya Günleri etkinliğinin ikinci gününde "Basında Mizanpaj ve Tasarım" konusu anlatıldı. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan, bir gazetenin okunma oranının artmasında sayfa tasarımının etkisinin büyük olduğunu belirterek, "Okuyucunun dikkatini çekmek önemli" dedi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü işbirliği ile 13 Nisan günü başlayan, 15 Nisan'da sona erecek olan ve İnönü Üniversitesi Merkez Amfi Blogu 2 Nolu Amfi'de düzenlenen " Medya Günleri" konulu seminerde konuşan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan, "Basında Mizanpaj ve Tasarım" konusunda seminer verdi. Nisan, sinevizyon eşliğinde verdiği seminerinde, "Basında Mizanpaj ve Tasarım" konusunda gazetelerden örnekler vererek, sayfa tasarımının okuyucu açısından önemli olduğunu vurguladı. Bir gazetenin okunma oranının artmasına, sayfa tasarımının etkisinin büyük olduğunu belirten Nisan, "Okuyucunun dikkatini çekmek önemlidir. Bu dikkat nasıl çekilir? Manşeti güzel işlersiniz, fotoğraflar ve spotlarla beraber, o zaman okuyucu haberin devamını da okur" şeklinde konuştu.

Mizanpaj ve tasarımın haberde verilmesi istenen mesajın doğru algılanmasına etken olduğuna kaydeden Nisan, iyi bir tasarım ile okuyucunun dikkatinin de çekilmiş olduğunu ifade etti. Son yıllarda gazetelerde içerik yanında görselliğin de anlam kazandığına dile getiren Nisan, "Haberi fark ettirebilmek için tasarımda çeşitli teknikler de kullanılır. Gazetede haber işlenirken, başlık, spor ve fotoğraf çok önemlidir. İdeal fotoğrafın, altına metin yazılmadan konusu anlaşılan fotoğraftır. Bu konuda mültecilerin dramında Muğla Bodrum'da çekilen Aylan bebek fotoğrafı çok önemlidir. Bu fotoğrafın altına yazılacak cümle gerekmez" diye konuştu. Nisan, ulusal ve uluslararası gazetelerden örnekler gösterip, ideal mizanpaj ve ideal fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, "Medya Günleri" seminerinin son günü olan 15 Ocak'ta 09,00-12,00 saatleri arasında, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sena Arvas, "Basının Sorunları, Yerel Basında Sosyal Medya Uygulamaları" konusunda, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da, "Tecrübe Paylaşımı" konusunda seminer verecek. Ayrıca programa katılmak isteyen medya mensuplarının, 08.30'da eski belediye önünden kalkacak araç ile üniversiteye götürülecekleri ve seminer sonrasında ise yine aynı yere bırakılacakları kaydedildi.

“Medya Günleri” Etkinliği

“Medya Günleri” Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim