• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Medikal Estetiğin Bilinmeyen Yönleri

Medikal Estetiğin Bilinmeyen Yönleri
Medikal Estetik Doktoru Dr. Hülya Ettekin, medikal estetiğin insan güzelliğine hizmet eden, klasik tıp bilimine dayalı ve cerrahi dışı tüm estetik uygulamaları...

Medikal Estetik Doktoru Dr. Hülya Ettekin, medikal estetiğin insan güzelliğine hizmet eden, klasik tıp bilimine dayalı ve cerrahi dışı tüm estetik uygulamaları içeren tıbbi bir alan olduğunu söyledi.

Medikal estetikteki uygulamaların tümünün hem insan sağlığı hem de yasal açıdan hekimler tarafından uygulanmayı gerektirdiğini belirten Özel FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Doktoru Dr. Hülya Ettekin, "Medikal estetik uygulamaların hedefi yaş almaya bağlı olarak yüzümüzde ve bedenimizde meydana gelen yaşlanma belirtilerini mümkün olduğu kadar geri çevirmek ya da mevcut durumun korunmasını destekleyerek zaman kazanmaktır. Bu uygulamalar içerisinde en önemli aşama cildin nem ve yağ dengesinin sağlanması, kollajen ve elastin adı verilen bağ doku destek yapısının korunması veya yeniden yapılandırılmasıdır. Çünkü meydana gelmiş bir yaşlılık belirtisinin geri döndürülmesi hem zaman hem de uygulama çeşitliliği ve sayısı açısından daha fazla çabayı gerektirecektir. Düzenli yapılan cilt bakımları cildi derinlemesine arındırır ve dengede tutar. Nem desteği yaz-kış yapılmalıdır ve günlük kremler genellikle yeterli olmaz. Cildin yapısını oluşturan katmanların ayrı ayrı desteklenmesi ciltteki olası kırışmayı engeller veya en azından öteler. Medikal estetik uygulamalarda başlıca hedefler cildin yenilenmesi, eksik olan volüm kayıplarının yerine konması ve sarkmaların tekrar yukarı kaldırılmasını kapsar" dedi.

Medikal estetikte kullanılan başlıca uygulamalar hakkında bilgi veren Dr.Ettekin, "Botulinum uygulaması, yüzün mimik kaslarının aktif kasılmasının yatıştırıldığı ve buna bağlı cilt kırışmasının en aza indirildiği koruyucu bir uygulamadır. 4-6 ayda bir tekrarlanması gerekir. Hazır dolgu uygulaması, yüzümüzü genç ve diri gösteren cilt altı dokuda normalde var olan yağ yastıkçıklarıdır. Zamanla yüz kaslarında gevşemeler, yağ dokuda ise erime ve yer çekimi etkisi ile yer değiştirmeler görülür. Şakaklar, yanaklar, gözaltları ve çene kontürü boyunca boşluk ve eksiklik hissine neden olur. Bu boşlukları insan vücudu ile uyumlu hazır hyaluronik asit dolgularla doldurmak ve yüzün her bir bölgesini yeniden şekillendirmek mümkündür. Ayrıca özelleşmiş bazı dolgulardan ciltteki derin kırışıklıkların içini doldurmak amacıyla da faydalanılabilir. İple ameliyatsız yüz asma ve gençleştirme, eriyen cerrahi iplerin kullanıldığı, cildin sarkan yerlerini tekrar eski pozisyonlarına getirmek ve cildi yenilemek amacı ile iplerin cilt altına yerleştirildiği, cerrahi gerektirmeyen bir gençleştirme uygulamasıdır. Mezoterapi, cildin nem ve yağ dengesini, yenilenmesini, ihtiyaç duyduğu mineral-vitamin ve aminoasit gibi maddeleri ve daha fazlasını içeren ilaçların küçük enjeksyonlarla cildin orta tabakasına uygulanmasını kapsayan bir medikal estetik uygulamadır. Mezoterapi ilaçları farklı içeriklerle yenileme, kırışıklık giderme, akne, leke, zayıflama, selülit tedavisi gibi birden fazla alanda kullanılabilmektedir. PRP, hastanın kendi kanından alınan bir örnekten, hücre yenilenmesi ve yapılanmasında görev gören kan elemanlarının ayrıştırıldığı ve bu yeni plazmanın cilde uygulandığı destekleyici ve yenileyici organik bir medikal estetik uygulamadır. Medikal lazerler, uygun dalga boylarındaki birbirinden farklı lazerlerle cilt yenileme, cildin yağ ve nem dengesinin kurulması, gözenek sıkılaştırma, leke tedavisi, dövme silme, akne tedavisi, tırnak mantarı ve siğil tedavileri, varis ve kılcal damar tedavileri, şarap lekesi gibi doğumsal lekelerin tedavisi, ben alımı hatta lazerle epilasyon uygulamalarını da medikal estetik uygulamalar başlığı altında toplamak mümkündür. Bu özellikleriyle medikal estetik uygulamalar, kısa sürede uygulanılabilen, etkileri kısa sürede ortaya çıkan, kişinin günlük yaşamına hemen geri döndüğü, memnuniyet verici sonuçları olan cerrahi dışı estetik uygulamalardan oluşmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim