• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Medeniyetler Korusu BM’de Konser Verecek

Medeniyetler Korusu BM’de Konser Verecek
İmamdan, rahibe, ev hanımından öğrenciye kadar üç semavi din ile 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, Birleşmiş Milletler (BM)...

İmamdan, rahibe, ev hanımından öğrenciye kadar üç semavi din ile 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda vereceği konser için Amerika'ya gidiyor.

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, yaptığı açıklamada, Hatay Valiliği, İskenderun 2. Organize Sanayi ve BM Türkiye Daimi Büyükelçiliği tarafından organize edilen konsere 31 kişilik ekiple gideceklerini belirterek, BM çatısı altında böyle bir konser verecekleri için hem gurur hem de heyecan duyduklarını dile getirdi. Özfırat, "15 Nisan'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda bir konserimiz gerçekleşecek bunun için tüm hazırlıklarımız tamamladık ve salı günü yola çıkacağız. Konserimizin amacı ülkemizde yaşayan Suriyelilere dikkat çekmek. Bu topraklarda akan kan ve gözyaşlarının son bulması istiyoruz. Acı paylaşıldıkça azalır diyoruz. Bizim koromuzda 3 dinden 6 farklı medeniyetten tek Allah'a inana insanlar var. Biz bu konsere büyük önem veriyoruz ve bu konser için yeni kostümlerimiz dikildi. Bu inandığımız projedir. Ülkemiz açısından önem verdiğimiz bir projedir. Çünkü dışarıdan bakıldığında bizim ülkemizde 3 milyon Suriyeli var. Ama hiç kimse dikkat etmiyor. Sadece bu insanların nasıl barındığını gelip araştırsalar zaten trajedinin ne kadar büyük ve olduğunu görecekler. Bizlerde Suriye'de yaşanan drama dikkati çekebilmek ve Suriyelilerin acısını biraz olsun dindirmek adına koronun bünyesine iki Suriyeli müzik öğretmeni aldık. Kimin nerede başı sıkışırsa Türkiye her zaman ilaç olmuştur. Bizim ABD'de vereceğimiz konserde "Dünya beşten büyüktür" diyeceğiz'" diye konuştu.

Medeniyetler Korusu BM’de Konser Verecek

Medeniyetler Korusu BM’de Konser Verecek

Medeniyetler Korusu BM’de Konser Verecek

Medeniyetler Korusu BM’de Konser Verecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim