• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Medeniyet Ağacı, Görenlerin İlgisini Çekiyor

Medeniyet Ağacı, Görenlerin İlgisini Çekiyor
Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan "Medeniyet Ağacı" görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan "Medeniyet Ağacı" görenlerin büyük beğenisini kazanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, Medeniyet Ağacı'nın örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen bir toplantıya katılmak üzere Malatya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Battalgazi Belediyesi tarafından Vilayet Parkı'nda yapılan Medeniyet Ağacı'nın örnek bir çalışma olduğunu belirtti. Aslan, "Bunların tamamı bizim kültürün bir ürünü. Bizim temel amacımız Türk kültürünü ortaya çıkarmak. Malatya'da buradaki Medeniyet Ağacına bakanlar, isimlerin hepsini görecekler. Cumhurbaşkanlığı makamından başlayıp, başbakanlık makamı, devlet büyükleri, sanatçısı, müzisyeni, sinemacısı tamamı bu bölgede yetişen ve Türkiye'ye ürün veren insanlar var. O insanların tanınması, bilinmesi, gelecek nesillerinden bu isimlerden haberdar olmasında güzel bir uygulama olmuş. Düşünenlerin ve yapanların eline sağlık diyorum" diye konuştu.

"DÜŞÜNENLERİN AKLINA SAĞLIK"

Türkiye'de tek ve ilk olan Medeniyet Ağacı ile ilgili değerlendirmede bulunan Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu ise Medeniyet Ağacı'nın hem şaşırtıcı hem çok onurlandırıcı olduğunu söyledi. Ocakoğlu, "Bir Malatyalının düşünebileceği Şey bu. Çalışmanın bir konsepti var gerçekten. İsmimi görmüş olmakta benim için gurur verici. Baktığım zaman Malatya'ya değer katan entelektüel birikimleriyle, siyasi duruşlarıyla değer katan pek çok büyüğü görmek mümkün. Onların arasında benim ismimi görmek ise benim için fevkalade bir duygu. Düşünenlerin aklına sağlık. Bitmiş bir ağaca hayat vermişler. Sanki bu dünyadan gidenleri anmak gibi bir şey ama onları yaptıklarıyla anıyor olmak çok ironik ve metoforik olmuş, çok beğendim. Galiba Malatyalılar yaptıklarıyla her şeyde örnek oluyorlar. Egomuzu mu çoğalttık ama galiba Malatyalılarda farklı bir birikim var. O birikim hayatın her alanında kendini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Medeniyet Ağacı, Görenlerin İlgisini Çekiyor

Medeniyet Ağacı, Görenlerin İlgisini Çekiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim