• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Meclis’te Teröre Lanet Yağdı

Meclis’te Teröre Lanet Yağdı
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumuna Ankara'da yaşanan hain terör saldırısı damga vurdu.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumuna Ankara'da yaşanan hain terör saldırısı damga vurdu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dilerken, mecliste grubu bulunan MHP, AK Parti, CHP ve Bağımsızlar da imzaladıkları ortak deklarasyonla teröre lanet okudu.

Ankara'da yaşanan ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumunda lanetlendi. Toplantı öncesi saldırıyı kınayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Son 6 ayda 3'üncü kez başkentimizde eli kanlı terör örgütü, alçakça ve haince saldırıda bulunuyor. Dün akşam saatlerinde yaşanan benzer menfur saldırı sonucu Ankara Valiliği'nce yapılan resmi açıklamada 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlerce vatandaşımızın da yaralandığı haberiyle sarsıldık. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu topraklarda huzurlu ve mutlu yaşayan aziz milletimiz geçmişte örnekleri çokça olan bu hain saldırılara karşı yine tek vücut olarak, eli kanlı örgüt ya da örgütlerin hain planlarını bozacaktır. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Bizi millet olarak ayırmaya çalışanların hain planları karşısında dikkatli olmalıyız. Oyuna gelmeden sağduyulu, adaletli, ahlaklı ve erdemli bir toplum için birbirimize kenetlenerek, inanarak, ülke menfaatleri etrafında hepimizin daha fazla kenetlenmesi gerekmektedir. Bu duygularla Ankara saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

MECLİS ÜYELERİNDEN ORTAK DEKLARASYON

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partiler de ortak deklarasyonla hain saldırıyı kınadı. Meclis üyeleri adına deklarasyonu okuyan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, "Ülkemiz dün vahim bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kalmıştır. Başkentimiz Ankara'da meydana gelen ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 100'ün üzerinde vatandaşımızın yaralandığı hain saldırı, hepimizi derinden etkilemiştir. Bizler Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partiler olarak, birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Manisa'mız, Türkiye'nin her bölgesinden göç alan bir ilimizdir. Bu şehirde yaşayan Manisalıların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamalarını bozmaya, bu tür hain saldırıların gücünün yetmeyeceğinin de bilinmesini isteriz. Şehrimizin mozaiğini oluşturan Manisalı hemşerilerimiz, bu elim terör olayı karşısında tek vücut olacaktır. Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu oyunu bozacak güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyor; Ankara'daki hain saldırıda ve bundan önceki hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır diliyoruz" diye konuştu.

Meclis’te Teröre Lanet Yağdı

Meclis’te Teröre Lanet Yağdı

Meclis’te Teröre Lanet Yağdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim