• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Meclis'te 'şerefsiz' kavgası!

Meclis'te 'şerefsiz' kavgası!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında Hükümet adına söz aldı. Başbakan Yardımcısı Atalay, konuşmasının ardından yerine geçtikten sonra MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak

 

TBMM Genel Kurulu'nun 75. birleşimi, saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı.
Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun TBMM Başkanlığı'na sunduğu ve komisyonda kabul edilen 'Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin geneli üzerindeki görüşmeleri tamamlandı.

Genel Kuruldaki görüşmelerde teklifin maddelerine geçilmesi kabul edildi. Temel kanun olarak görüşülen teklifin birinci bölümü görüşülüyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP'li Faruk Bal'ın konuşmasını eleştirdi. "Hayal ürünüdür, söylediklerinin hiçbirine katılmıyorum. Hepsini reddediyorum. MİT yasasıyla ilgili söylediği hiçbiri gerçeği yansıtmıyor." ifadelerini kullandı. "MİT herşeyi yapar gibi birşey yoktur." diyen Atalay, "MİT yasa içinde çalışıyor. AKP MİT'i ayıp, devletin bir kurumudur. MİT Başbakan'a bağlıdır. Anayasa, yasalar bunu belirler." diye konuştu.

"İstihbaratı ve güvenilği Meclis denetleyecek"

Paralel devlet çıkışlarıyla ilgili ise Atalay, "Paralel yapıyı çok sevdi iki parti. Hayrını görün." dedi. MİT'in adli kolluk teşkilatı olmadığına dikkat çeken Atalay, ülkemizin istihbaratını ve güvenliğini bu Meclis'in denetleyeceğini vurguladı. Çalışmanın salı günü getirileceğini belirten Atalay, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.
 

MİT yasa teklifinde, hukukun dışında olağanüstü bir durum olmadığını savunan Atalay, "Başbakanlık dış güvenlik, terörle mücadele, milli güvenlik konusunda görevler verebilir. Kanun dışında bir görev veremez. Teklifte bir tane operasyon kavramı yoktur. Yargı yetkisi dışına çıkarılamaz." şeklinde konuştu.

Atalay, PKK'yla ilgili Meclis'teki tartışmalar üzerine; MİT'in daha önce de görüştüğünü, 15 yıl öncede görüştüğünü ve devletin menfaati sebebiyle görüşeceğini belirterek, çözüm sürecini apaçık yürüttüklerini ve kendilerinin risk alan bir hükümet olduklarını kaydetti. Atalay, "MİT gerekirse başka örgütlerle de görüşecek" dedi.

Genel Kurul'da tartışma çıktı
 
Atalay, kürsüde konuşurken MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da sözlü sataşmada bulundu. Bir süre AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Uzunırmak arasında konuşma geçti. Atalay konuşmasını bitirip kürsüden ayrıldıktan sonra yerine geçerken "şerefsiz sensin" tartışması çıktı. 

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay arasında tartışma yaşandı.

Yerine geçen Atalay, Uzunırmak'a dönerek "Şerefsiz sensin. Haddini bilsin, ona haddini bildirin. Şerefsiz o. Konuşmasına dikkat etsin. Bana şerefsiz diyene haddini bildiririm." ifadelerini kullandı.
 

Ortam bir anda gerildi. Araya başka siyasi partilerin milletvekilleri girdi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MHP'li milletvekillerini yatıştırmaya çalıştı. Uzunırmak ise "Ben. devletin memurlarına şerefsiz demedim. Görüşme emrini verenlere, dedim." şeklinde konuştu.

Atalay ise partililer tarafından Meclis Genel Kurulu dışına çıkarıldı. Uzun süre AK Partili vekiller ile MHP'li vekiller arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Meclis Başkanvekili Meral Akşener de tartışmalar üzerine birleşime ara verdi.

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim