• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Meclis'te, HDP İle MHP'nin "80 PKK'lı" Tartışması

Meclis'te, HDP İle MHP'nin "80 PKK'lı" Tartışması
MHP'li Celal Adan, Meclis'te yaptığı konuşmada, "80 PKK'lı Meclis'e geldi." dedi, HDP'li vekiller anında devreye girdi: Sözleri reddediyoruz.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Bu memleketin birliğine kurşun sıkan bu hareketi siyasallaştırarak siz buraya 80 PKK'lının gelmesine öncülük ettiniz. Bu utanç size yetmez mi?" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 yılı bütçeleri üzerinde MHP Grubu adına yapılan konuşmalar tamamlandı.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, sağlıklı toplumu, sağlıklı ailelerin oluşturduğunu dile getirdi.

"GELECEK ADINA BÜYÜK YANLIŞ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, sadece yardım götüren bir bakanlık olarak bakıldığını savunan Depboylu, bakanlığa sosyal bir fon gibi bakmanın, bu şekilde idare etmenin, gelecekleri adına yapılan en büyük yanlışlardan biri olacağını söyledi.

Şehit ailelerinin, şehitlerin emaneti olduğunu dile getiren Depboylu, şehitlerin anne ve babalarının maaşlarının, asgari ücret seviyesine çıkartılması gerektiğini kaydetti.

ŞEHİT AİLELERİNE ÖTV MUAFİYETİ UYGULANMASINI İSTEDİ

Depboylu, malul gazilere ve şehit ailelerine pozitif ayrımcılık yapılarak vergi avantajı sağlanması, harp ve vazife malulleriyle, şehit ailelerine araç alımında ÖTV muafiyeti uygulanmasını istedi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, bir ülkede cumhurbaşkanının "Anayasa Mahkemesinin kararını tanımıyorum" dediği bir ortamda, toplam faktör verimliliğinden büyümeye negatif bir etki geleceğini savundu.

Usta, bir ülkede mahkemelerin bağımlı veya taraflı olduğu konusunda bir algı varsa bunun büyümeyi, ekonominin gelişmesini, kalkınmasını etkileyeceğini ifade etti.

Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) kapatıldığını, bunun mirasını yiyen bir Kalkınma Bakanlığı olduğunu öne süren Usta, DPT'nin bir an önce daha güçlü bir şekilde kurulması gerektiğini belirtti.

"BU EŞKİYA BAŞINA VERİLEN TAVİZLER NOLDU"

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Utanmadan, arlanmadan bazı süreçler yaşattınız. Bu milletin birliğine, merhametine, kurşun sıkan eşkiya başına 2013'te PKK paçavralarının altında mesajını okuttunuz, onu devlete ortak ettiniz. Kobani olaylarında eşkiya başından destek istediniz. Bu eşkiya başına verilen tavizler ne oldu?" diye sordu.

"HAZIRLANAN FEZLEKELER SÜMENALTI EDİLDİ"

Adan, 17 Ağustos 2012'de Şemdinli'de milletvekillerinin, teröristlerle kucaklaştığını, savcının, "Bunlar vatan haini, dokunulmazlıklarını kaldırın" diye fezleke hazırladığını ancak bunların sümenaltı edildiğini söyledi. Adan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"80 PKK'LININ GELMESİNE ÖNCÜLÜK ETTİNİZ"

"Bu memleketin birliğine kurşun sıkan bu hareketi siyasallaştırarak siz buraya 80 PKK'lının gelmesine öncülük ettiniz. Bu utanç size yetmez mi? Her gün burada, her konuşmada emin olun Cizre, Silopi'de mermi yiyen, şehit düşen askerimize, vatandaşımıza zulümden daha büyük zulüm yapılmakta burada. Bu ihanet sürecinin altına imza koydunuz ama ben milletin birliğine ihanet edildiğinin gerçeğini bugün ortaya koyuyorum, niye getirmiyorsunuz fezlekeleri? Nerede fezlekeler? Diyarbakır'da, Cizre'de tankı delecek şekilde silah kullananları meşrulaştıran insanların, gelin, fezlekelerini hazırlayın."

HDP'Lİ VEKİLLERDEN YANIT GELDİ: EN ONURLU SÜREÇ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sataşma gerekçesiyle söz alarak, Çözüm Süreci'nin, "ülke tarihindeki barış umudunu en fazla yeşerten, en onurlu sayfa, en onurlu süreç" olduğunu savundu.

Şu anda yaşanılan sıkıntıların nedeninin, Çözüm Süreci olmadığını ileri süren Baluken, Çözüm Süreci buzdolabına kaldırıldığı, bitirildiği için Türkiye'nin başına geldiğini ileri sürdü.

"İNSANLARIN SİYASET KANALLARINDAN UMUDU VARDI"

Baluken, hendek ve barikatların, Çözüm Süreci varken asla olmadığını ileri sürerek, "Çünkü insanların açık olan diyalog, siyaset kanallarından umudu vardı. Çözüm Süreci ne zaman bitti hendek ve barikatlar ondan sonra gündemleşti" diye konuştu.

PERVİN BULDAN'DAN "80 PKK'LI" TEPKİSİ

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da Adan'ın, "80 PKK'lının gelmesine öncülük ettiniz" sözlerini reddettiğini dile getirdi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da tam bir mutabakat zemini oluşmadan anayasa hazırlığının sonuç vermeyeceğini, verse bile kapsayıcı olmayacağını belirtti. Parsak, anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılması için CHP nezdindeki girişimlerin sonuç vermesini ve ikna edilmesini anayasa konusunda toplumsal mutabakatın temini için gerekli gördüklerini kaydetti.

Parsak, "Anayasa Uzlaşma Komisyonunu el birliğiyle deyim yerindeyse anayasa zıtlaşma komisyonu haline getiren partilerin, kaprislerini bir kenara bırakarak Anayasa Uzlaşma Komisyonunun yeniden toplanması sağlamalı" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim