• BIST 9530.47
  • Altın 2477.258
  • Dolar 32.4457
  • Euro 34.788
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Meclis'te 3 boyutlu ışıklı kutlama

Meclis'te 3 boyutlu ışıklı kutlama
TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Meclis'in 94. açılış yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı'nın ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatılacağı bir gösteri sunulacağını bildirdi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Meclis'in 94. açılış yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı'nın ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatılacağı bir gösteri sunulacağını bildirdi.

TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Bahçekapılı, TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümünde yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

Kurul olarak bu dönemde kutlamalarda bir değişiklik olmasını istediklerini belirten Bahçekapılı, "(Her zamanki, alışılagelenin dışına çıkalım, farklı bir şey olsun) diye düşündük" dedi.

Bu çerçevede öncelikle 23 Nisan resepsiyonunun tören salonunda değil, şeref salonunda yapılmasını önerdiklerini ifade eden Bahçekapılı, TBMM Başkanı'nın da bunu uygun gördüğünü kaydetti. Bahçekapılı, ayrıca TBMM Başkanı'na teşekkür ederek, "Bu faaliyetlerimizde çok büyük desteğini gördük" diye konuştu.

 "Bir çiçek ve ışık dünyası haline döndürmek istiyoruz"

Resepsiyondan sonra Meclis'in bütün ön binasının üzerinde Kurtuluş Savaşı'nın ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatılacağı bir gösteri sunulacağını bildiren Bahçekapılı, şöyle devam etti:

"Üç, dört  aylık bir çalışmadan sonra Çarşamba günü resepsiyondan sonra misafirlerimizi dışarıya alacağız. Meclisimizin ön yüzeyinde Kurtuluş Savaşı'nı üç boyutlu  olarak göstereceğiz. Bu gösteri yaklaşık 10 dakika sürecek. Bu gösteriyi 23 Nisan akşamı sadece davetlilere yapacağız, 24, 25, 26 ve 27 Nisan'da da saat 21.00'de halka açık olarak tekrar edeceğiz. Değişik bir şey olacağını düşünüyoruz. Umarım başarılı oluruz." 

Bahçekapılı, kutlama etkinlikleri çerçevesinde daha sonra da havai fişek gösterisi olacağını kaydetti.

TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonuna katılacak olan davetlilerin Meclis'in Dikmen ve Çankaya kapısından alınacağını belirten Bahçekapılı, her iki kapının yolunu ışıklandıracaklarını söyledi. Bahçekapılı, "Meclis'i bir çiçek ve ışık dünyası haline döndürmek istiyoruz. Bunun için gerekli çalışmalar yapılıyor. Değişik bir atmosfer yaşanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Hatay Medeniyetler Korosu'na açıklık getirdi

Bahçekapılı, bu organizasyon içinde yer alan ancak daha sonra teknik nedenlerden dolayı organizasyonda yer almayan Hatay Medeniyetler Korosu konusuna da açıklık getirdi.

Bu organizasyonun içinde koroyu değerlendirmek istediklerini, ancak ışık gösterisini yapan şirketle teknik çalışmalar yapıldığında koroyu yer olarak konumlandırma problemi yaşandığını belirten Bahçekapılı, şunları söyledi:

"Hatay Medeniyetler Korosu hemen Şeref Kapısı'nın önünde olan merdivenlerde yer alacaktı. Oradan da hemen davetlilerimiz ışık gösterisini seyredeceklerdi. Ama bu ışık gösterisini hazırlayan şirketle çalışmalara girdiğimizde misafirlerin gösteriye izleyebilmesi için çok geriye alınması gerektiği ortaya çıktı. Misafirleri bir hayli geriye alacağız. Dolayısıyla misafirlerimiz ile koro arasındaki bağ koptu, birbirlerinden çok uzaklaştılar.  'İçeride değerlendirelim' dedik. Ama içeride de yer anlamında konumlandırma sorunumuz çıktı. Bu nedenden  dolayı bu organizasyona koroyu dahil edemedik. Bir de ilk defa böyle bir değişiklik yaptığımız için hepsini birden biraraya getirip, içinden çıkamama gibi bir karmaşa da yaşamak istemedik. Yoksa başka bir iptal gerekçemiz yoktur. Evet komisyonumuzdan bir üyemiz Kürtçe şarkı söylenmesine itiraz etti. Ama biz açıklamada söylediğim ve inandığım gibi yaşayan bütün dillerin kardeş dil olduğunu düşünürüz, saygı duyarız. 'Yaşayan  bütün diller Türkiye içinde bizim kardeşlik ortak paydamızı oluşturur' diye düşünüyoruz. Mutlaka Hatay Medeniyetler Korosu'nun başka bir bağlamda TBMM binasında konserini izlettireceğiz."

Bahçekapılı, üç boyutlu gösteriyle ilgili yarın Meclis'in çalışmalarına bağlı olarak bir demo gösterisi yapılacağını söyledi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim