• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Meclisin Gündemi Tekkeköy’deki Hava Kirliliği

Meclisin Gündemi Tekkeköy’deki Hava Kirliliği
Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, Tekkeköy'deki sanayi kuruluşlarının hava kirliliği konusunda gerekli tedbirleri almaları gerektiğini...

Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, Tekkeköy'deki sanayi kuruluşlarının hava kirliliği konusunda gerekli tedbirleri almaları gerektiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Mart ayı 5. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapılırken, ilgili gündem maddeleri de komisyonlara havale edildi.

Daha sonra gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfenk, Samsun Valiliği'nin geçen günlerde Tekkeköy ilçesindeki hava kirliliği ile ilgili açıklamasına değinerek, "Ben de bu şehrin bir yetkilisi olarak kendimi kabul ediyorum. Şehrin havasını bizzat soluyan ve bu kirlilikten doğrudan etkilenen bizler de bu sorumluluğun birinci derece muhataplarıyız. Valiliğin açıklamasından sonra bile ulusal sınır 440 mikrogram olan karbondioksit miktarı 05 Mart 2016 tarihinde saat 10.00'da bin 240'a çıkmıştır. Saat 12.00'de 592, saat 13.00'te bin 438, saat 14.00'de de 510 mikrogram olmak üzere toplam 4 kez sınır ihlal edilmiştir. Kentin Büyükşehir Belediyesi ve meclis üyesi olarak bu konuda neler düşünüyoruz?" diye sordu.

ÇAKIR: "SANAYİ KURULUŞLARI TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDA"

Mustafa Tüfenk'in sorusuna cevap veren Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ölçüm cihazları var. Buralardaki yasal yaptırım gücü de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne aittir. Hem valimiz ve de il müdürlüğümüz bu konuda gerekli çalışmaları yaptığını biliyoruz. Bu kurumlarımızın oradaki fabrikaları uyardıklarını biliyoruz. Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar ve oradaki meclis üyelerimizin serzenişleri basına yansımıştı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu kirliliği kabul etmemiz mümkün değil. Hepimiz birbirimiz için çalışıyoruz. Yaşam standartlarımızı da arttırmak için çalışıyoruz. Dolayısıyla bir tarafta bunun için herkes birbirinin yaşam standardını yükseltmek için çalışırken, bir taraftan da bu anlamdaki yaşam kalitesini ve yaşam standardını düşürecek olan olaylara başta biz Büyükşehir Belediyesi olarak ve devletimizin izin vermesi mümkün değil. Her şeyden önce bu tedbiri alması gereken o bölgedeki sanayi kuruluşlarıdır. Bunlara da gerekli ihtarlar hem Valiliğimiz hem de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. Bizim açımızdan da yapılması gereken söylemler kendilerine söylenmesi gereken gerekli ikazlarda bulunulmuştur. Ama sanayi de şehrin ve ülkenin bir parçasıdır. O olmadan da olmaz. Ama sanayi olacak diye de çevre kirliliği olacak diye bir şey yok. Gerekli tedbirleri almak zorundalar. Biz de yasal anlamda bu konuda yapılması ne gerekiyorsa hiç geri adım atmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Tabii ki oradaki sanayicilerimizin de bu konuya çok duyarsız olduklarını söylemiyorum. Duyarsız olmadıklarını biliyorum. Onlar da yasal çerçeveler içersinde filtre, salınım sağlayan havanın standardını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın standartlarına getirme noktasındaki gayretlerini de biliyorum" diye konuştu.

Çakır, konuşmasının sonunda da başta meclis üyesi bayanlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Meclisin Gündemi Tekkeköy’deki Hava Kirliliği

Meclisin Gündemi Tekkeköy’deki Hava Kirliliği

Meclisin Gündemi Tekkeköy’deki Hava Kirliliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim