• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Meclisi Mebusan Caddesi Mebusan Yokuşu Mebusan Han No: 1 Kat: 2 Fındıklı-BEYOĞLU/İSTANBUL

Meclisi Mebusan Caddesi Mebusan Yokuşu Mebusan Han No: 1 Kat: 2 Fındıklı-BEYOĞLU/İSTANBUL
Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik öğrencilerine eğitim veren Piri Reis Uygulama Gemisi, Trabzon Limanı'na geldi.

Piri Reis Uygulama Gemisi’nin yeni durağı Trabzon oldu. Trabzon Limanı’na demirleyen eğitim gemisi büyük bir ilgi ile karşılandı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Limanı’na demir atan Piri Reis Üniversitesi Uygulama Gemisi’nin heyetini kabul etti.Vali  Öz, ziyarette Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’dan Türkiye’nin ilk 'yüzen okulu' olan Piri Reis Üniversitesi Uygulama Gemisi hakkında bilgi aldı.  

Vali Öz, “Türkiye'de bir ilke imza atarak denizcilik eğitimini denize taşıyan Piri Reis Üniversitesi, öğrencilerine Piri Reis Uygulama Gemisi ile deniz üzerinde eğitim veriyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde Türk denizciliğinin gelişiminde önemli rol oynayan Piri Reis Üniversitesi, bünyesindeki uygulama gemisiyle de denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırarak bu alandaki boşluğu doldurmaktadır. İlimize yaptığınız ziyaret ve çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.

195 öğrenci ile Trabzon’a geldiklerini ifade eden Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan da, “Açık deniz eğitim seyrine başlayan Piri Reis Gemisi ile yıl içerisinde okutulan derslerin uygulamalı eğitimleri yanı sıra öncelikle Karadeniz ve Ege limanları olmak üzere çeşitli ülke limanlarında bayrak gösterilerek ülkemizin ve Türk Denizciliğinin tanıtımı yapılacaktır” diye konuştu.

Vali Öz, Erdoğan’a kemençe maketi hediye ederken, Erdoğan da Piri Reis Üniversitesi'nin plaketini Vali’ye takdim etti.

Bu arada Piri Reis Uygulama Gemisi kaptanı ve eğitim görevlileri Trabzon Liman Başkanlığı personelince ziyaret edildi. Gemi Kaptanına günün anlam ve önemine istinaden, Trabzon Liman Başkanlığı adına  Başkan Vekili  Barış ÖztürkK tarafından plaket verildi.

Denizcilik eğitimini denize taşıyan Piri Reis Üniversitesi’nin Piri Reis Uygulama Gemisi’nin bir sonraki durağı ise Giresun olacak. 21 Temmuz’da Tuzla limanından hareket eden uygulama gemisi sırası ile birçok limana uğrayarak Trabzon'a ulaştı. Gemi, sırası ile Giresun, Samsun, Sinop, Zonguldak ve Ereğli limanlarını da ziyaret edecek. Daha sonra rotasını Ege ve Akdeniz'e çevirecek. Gemi çeşitli ülke limanlarını da ziyaret ederek, kaptan adayı öğrenciler ise eğitimlerini tamamlamış olacak.

piri_trabzon_1.jpgpiri_trabzon_2.jpgpiri_trabzon_3.jpg

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim