• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Meclis Üyesine, Res Direnişinde Hakaret Ettiği İddiasıyla Para Cezası

Meclis Üyesine, Res Direnişinde Hakaret Ettiği İddiasıyla Para Cezası
İzmir'in Çeşme ilçesinde bağımsız meclis üyesi olan Esen Fatma Kabadayı Whiting, Rüzgar Enerjisi Santrallerinin (RES) kurulması sürecindeki protesto...

İzmir'in Çeşme ilçesinde bağımsız meclis üyesi olan Esen Fatma Kabadayı Whiting, Rüzgar Enerjisi Santrallerinin (RES) kurulması sürecindeki protesto eylemlerinde firma yetkilileri hakaret ettiği iddiasıyla bin 740 lira para cezasına çarptırıldı.

Çeşme ilçesinde, Rüzgar Enerjisi Santrallerinin (RES) kurulması sürecinde sık sık protestolar yapılmıştı. Bölgeye RES'lerin kurulacağını haber alan çevrecilerde, yaptığı direnişlerle duruma tepki göstermiş ve bir protesto eylemleri düzenlenmişti. 1 yıl önce gerçekleşen olayda, protesto eylemlerine katılan ve ilçede bağımsız meclis üyesi olan Esen Fatma Kabadayı Whiting hakkında da, şirketin şantiye sorumlusu Ahmet Celal Özbilgin'e hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. 1 yıldır süren davada ise karar çıktı. Mahkeme, Özbilgen'e hakaret ettiği iddiasıyla bin 740 lira para cezası verdi.

Bir grup çevrecinin ve vatandaşların izlediği davanın ardından bir açıklama yapan Esen Fatma Kabadayı Whting, "Ben bu davayı kaybedilmiş değil, kazanılmış bir dava olarak görüyorum. Çeşme halkı halksız, haksız ve hukuksuz bu projelerin karşısındadır. Çeşme'de yalnız değilim, olmadığımı biliyor, görüyorum. Beni yalnız bırakmayarak davaların takipçisi olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toplumsal, hukuki ve siyasi mücadelenin yanında kendisinin şahsi, hukuki mücadelesinin de devam edeceğini vurgulayan Whiting, "Anayasa Mahkemesi ve AİHM'de hakkımı arayacağım. Ben düne kadar sicili tertemiz bir insandım, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş bir kadını, aydın bir Türk genci olarak vatandaşlık sorumluluğum gereği, çevre hakkını ve anayasal haklarımızı korumak görevim. Tabii ki hakkımızı arayacağım, bunun aksi düşünülemez" şeklinde konuştu.

Meclis Üyesine, Res Direnişinde Hakaret Ettiği İddiasıyla Para Cezası

Meclis Üyesine, Res Direnişinde Hakaret Ettiği İddiasıyla Para Cezası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim