• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Meclis Komisyonlarına Üyeler Seçildi

Meclis Komisyonlarına Üyeler Seçildi
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda katip üyelik, meclis 1'inci ve 2'nci Başkanvekilliği ile ihtisas komisyonlarında görev alacak...

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda katip üyelik, meclis 1'inci ve 2'nci Başkanvekilliği ile ihtisas komisyonlarında görev alacak meclis üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Katip Üye asil ve yedek üye seçimi gizli oylama usulüyle gerçekleştirildi. AK Parti Grubu Ahmet Palabıyık ve Ahmet Esen'i, MHP Grubu Bilgehan Noyan ve Serkan Serdar Adıgüzel'i önerirken; CHP Grubu ise katip üye seçimine aday göstermedi. Yapılan gizli oylama sonucunda 88 oy kullanılırken, Bilgehan Noyan ve Serdar Adıgüzel 45 oy alarak Katip Asil Üyeliğine seçildi. Yedek üyeliğeyse Oğuzhan Gezer ve Mustafa İlteriş Yağcıoğlu seçildi. Seçimin ardından yeni katip üyeler Bilgehan Noyan ve Serkan Serdar Adıgüzel, Meclis Başkanı yanındaki yerini aldı.

GÜRCAN YENİDEN BAŞKAN VEKİLİ

Meclis Başkan Vekilliği seçimi için de AK Parti Grubu 1'inci Başkan Vekilliğine Zülfikar Gürcan'ı, 2'nci Başkan Vekilliğine de Recep Çimat'ı önerdi. MHP Grubu ise 1'inci Başkan Vekilliğine Mehmet Güzgülü'nü, 2'nci Başkan Vekilliğine ise Cevdet Zurnacı'yı önerirken, CHP Grubu isim önerisinde bulunmadı. Yapılan gizli oylama sonucunda 1'inci Başkan Vekilliğine 44 oy alan Zülfikar Gürcan seçildi. Mehmet Güzgülü ise 43 oy aldı. 2'nci Başkan Vekilliği yarışında ise Recep Çimat ve Cevdet Zurnacı 44'er oy alınca seçim tekrarlandı. İkinci oylamada Recep Çimat 41, Cevdet Zurnacı 46 oy aldı. Zurnacı, Meclis 2'nci Başkan Vekilliğine seçildi.

GÜRCAN'DAN CHP VE BAĞIMSIZLARA SALVOLAR

Başkan Vekilliği'nin ardından Encümen üyelerinin belirlenmesine geçildi. Encümen üyeliği seçimi öncesi söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan, bağımsız üyelere ve CHP grubuna yönelik sert sözler kullandı. Bağımsız üyeler için "Ne idüğü belirsiz kişiler" tabiri kullanan Gürcan, CHP içinse "Ana muhalefet partisinin Manisa'da içinde bulunduğu durum onlar için hezeyandır" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Zeki Bilgin, "Biz hizmete ortağız. Vatandaş Cengiz Ergün'ü seçti. Hizmet etmesi için. Biz, bu siyasi ahlakla hizmete ortaklık düşüncesiyle çalışıyoruz. AK Parti grubu gibi meclisi tıkamak ya da iş yaptırmamak derdinde değiliz" dedi. Gürcan'ın AK Parti'den MHP'ye geçen meclis üyelerini eleştirmesi üzerine MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü şunları söyledi: "Ülkü Ocakları da büyüktür, MHP de büyüktür. Şu an AK Parti'de bulunan birçok isim de ocaktan yetişmiştir. İnşallah onlar da doğru yolu bulup yuvalarına dönecektir"

YENİ ENCÜMEN BELLİ OLDU

Konuşmaların ardından Encümen üyeliklerine en fazla oy alan 5 isimden bağımsız üye Cihan Sarı, CHP'li Zeki Bilgin ve MHP'li üyeler Hüseyin Akkurt, Murat Biber ve Feza Yavuzkasap seçildi. Ardından İhtisas Komisyonları seçimine geçildi. MHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, basit seçim sistemiyle CHP ve bağımsız üyelerin de yer alacağı bir oylama önerisinde bulundu. AK Parti Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan ise nispi seçim yapılmasını isteyerek, aksi yönde kararı yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

İhtisas komisyonları seçimlerinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na Can Mercül, Hüseyin Gündoğan, Ulus Kotluca, Hüseyin Eryüksel, Zeki Bilgin, Ahmet Kartay, Beray Erim, Mehmet Palabıyık ve Orkun Şıktaşlı seçildi.

Diğer komisyonlarda da şu isimler görev aldı; Plan ve Bütçe Komisyonu: İsmail Parmaksız, Ali Sezer, Burhan Tezcan, İbrahim Onaylı, Cem Yalvaç, Hüseyin Akkurt, Serkan Serdar Adıgüzel, Tuncay Ergün ve Ziya Elmalı.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Burhan Tezcan, İbrahim Kaya, Dursun Kıvrak, Hatice Gözeten, Lütfi Akdağ, Alp Safa Gökkaya, Mümtaz Kahya, Naciye Gürlek ve Zehra Tiryaki.

Trafik ve Ulaşım Komisyonu: Ulus Kotluca, Ali Can, İlhan Türe, Osman Kaya, Cem Yalvaç, Ali Rıza Duman, Ahmet Cülen, Faik Şentürk ve Feza Yavuzkasap.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Hüseyin Eryüksel, Yaşar Çataldere, Mustafa Akın, Mesut Gelmez, Zeki Bilgin, Alp Safa Gökkaya, Cevdet Zurnacı, Faik Şentürk ve Oğuzhan Gezer.

Hukuk ve Tarifeler Komisyonu: Mehmet Candan, Ömer Tavşancı, Recep Çımat, Şule Uygur, Hikmet Çağan, Bilgehan Noyan, Doğan Ensivri, Feza Yavuzkasap ve Mehmet Güzgülü.

AB ve Dış İlişkiler Komisyonu: Melike Doğru, Recep Çımat, Adnan Kaçire, Muhittin Yıldız, Ömer Zeren, Ali Uçak, Hayriye Hızal Kaygısız, Murat Biber ve Süleyman Kahramanlar.

Engelliler ve Kadın Sorunları Komisyonu: Hatice Gözeten, Melike Doğru, Adnan Kaçire, Muhittin Yıldız, Hikmet Çağan, Ahmet Cülen, Hayriye Hızal Kaygısız, Süleyman Kahramanlar ve Zehra Tiryaki.

Tarım-Hayvancılık ve Orman Komisyonu: Hasan Öğüt, Ramiz Şiyak, Yaşar Çataldere, Mustafa Akın, Lütfi Akdağ, Ali Uçak, Doğan Ensivri, İsmail Başyiğit ve Yasin Dumlupınar.

Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu: Ahmet Palabıyık, Ahmet Esen, Fahrettin Ayçiçek, Ali Can, Ömer Zeren, Cevdet Zurnacı, Kemal Korkmaz, Mustafa İlteriş Yağcıoğlu ve Osman Vural.

Turizm-Tanıtım ve Sanat Komisyonu: İbrahim Onaylı, Hasan Öğüt, Mesut Gelmez, Aziz Günal, Cihan Sarı, Kemal Korkmaz, Mehmet Kelleci, Naciye Gürlek, Osman Vural.

Altyapı-Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu: Aziz Günal, İlhan Türe, Regaip Topuz, Fahrettin Ayçiçek, Orkun Şıktaşlı, Engin Okyay, Mehmet Kelleci, Mustafa İlteriş Yağcıoğlu ve Oğuzhan Gezer.

Meclis Komisyonlarına Üyeler Seçildi

Meclis Komisyonlarına Üyeler Seçildi

Meclis Komisyonlarına Üyeler Seçildi

Meclis Komisyonlarına Üyeler Seçildi

Meclis Komisyonlarına Üyeler Seçildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim