• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Meclis gündeminde su baskınları var

Meclis gündeminde su baskınları var
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, "İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın İstiklal Caddesini su basması hakkında dediği gibi 'Mazgallara, su kanallarına hiç dokunulmadıysa' eğer o halde 2005’te İstiklal Caddesi'nin altyapısı da dahil olmak üzere düzenlenme işi için 4 milyon 650 bin TL. ne için ödenmiştir? diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, 4 Ağustos 2014 tarihinde Bağcılar'da düzenlenen kentsel dönüşüm töreninde yaptığı konuşmada 2 Ağustos 2014 günü İstanbul İstiklal Caddesi’nin yağan yağmurun ardından sular altında kalması ile ilgili olarak "Bir yağışla 15 dakikada 25 litre, yani kovaları boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var. İstiklal Caddesinin altında yüz yıl önce yapılan bir kanal olduğunu" söylediğini aktaran Tanrıkulu, Topbaş'ın sözlerini şöyle sürdürdüğünü ifade etti:

"Mazgallara, su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen yıllardan beri, çocukluğu Beyoğlu'nda geçmiş biri olarak böyle bir olayı görmediğimiz bir yerde, fiziksel hiçbir müdahale etmediğimiz yerde, bu su birikintisini nasıl görüyoruz? Alttaki kanalı rehabilite etmemize rağmen bunu görüyorsak, Londra'da Metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya bir takım sinyaller veriyor demektir."

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın İstiklal Caddesini su basması hakkında dediği gibi "Mazgallara, su kanallarına hiç dokunulmadıysa eğer o halde 2005’te İstiklal Caddesi'nin altyapısı da dahil olmak üzere düzenlenme işi için 4 milyon 650 bin TL. ne için ödenmiştir?

Londra'da Metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya bir takım sinyaller veriyor demektir. Bu sinyaller nelerdir? Sinyallere karşı alınan önlemler nelerdir?

İstiklal Caddesi'nin altyapısı dahil düzenlenmesi işi için 4 milyon 650 bin TL. hangi şirkete neyin, hangi işin karşılığında ödenmiştir?

İstiklal Caddesi’nin yağan hafif şiddette bir yağmurda dahi sular altında kalmaya devam ettiği dikkate alındığında 4 milyon 650 bin TL. çöpe atılmış bir para mıdır?

2005 - 2013 arasındaki dönemde İBB tarafından İstanbul’un altyapı projeleri işlerinin verildiği ana üstlenici konumundaki hangi şirketlere hangi projeler için ne kadar tutarlarda ödemeler yapılmıştır?

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi’nin altyapısına hiç dokunulmadığı iddiası doğru mudur? Doğruysa neden İstanbul halkını yanlış bilgilendirmiştir?"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim