• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Meclis dopinge el atacak

AK Parti ve diğer grupların verdikleri dopingle ilgili araştırma önergeleri, Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda birleştirilerek görüşülecek.
Meclis,  son olarak vücut geliştirme  sporcusu Şahin İrenci'nin ölümüyle gündeme gelen doping kullanımına el atacak. 
 
AK Parti ve diğer grupların, geçen yasama yılında verdikleri dopingle ilgili araştırma önergeleri, 5 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda birleştirilerek görüşülecek. Tüm grupların önergesinin olması dolayısıyla Komisyon'un kurulması kabul edilecek.  
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doping konusunda yaklaşımlarının sıfır tolerans olduğunu belirterek, "Çok kararlı şekilde dopingi sıfırlamak üzere Hükümetimizin de desteğini alarak bir program belirledik ve o program doğrultusunda hareket ediyoruz. Eylem planımız çok net, asla taviz vermeyeceğiz. Sporcu, antrenörü, kulübü, federasyonu herkes bedel ödeyecek.  Doping yapan, yaptığım yanıma kar kalır anlayışıyla, bundan sonra yoluna devam edemeyecek" dedi.
 
Kılıç, dopingle mücadelede en önemli enstrümanın sık aralıklarla numune almak olduğunu vurgulayarak, bu amaçla 2012 ve 2013 yıllarında maliyeti de göze alarak sık aralıkla numune aldıklarını kaydetti.
 
''Bundan dolayı da dopingle ilgili net tutumumuz apaçık ortaya çıktı" diyen Kılıç, şunları söyledi:
 
"Esasında son dönemde karşılaşılan vakalar, doping kullanımının arttığına işaret değil, doping kullanımının yakalandığının işaretidir. Çünkü ne kadar sıklıkla numune alırsanız, doping veya yasaklı madde kullananları o kadar büyük sıklıkla  yakalama ihtimaliniz artar. Biz yakaladığımız, yakalanları da federasyonlar marifetiyle duyurduğumuz için bu sayılar ortada...Çünkü biz dopingi zehir olarak görüyoruz. Kötüsü hemen öldüren bir zehir, iyisi uzun vadede öldüren bir zehirdir. Nihayetinde beyin, böbrek, ciğerler üzerinde kalıcı hasarlar bırakan bir zehirdir. Yasaklı maddelerin tamamı için bu değerlendirmeyi yapabiliriz. Hele hele bilinçsiz kullanıldığında, ölümcül olma riski daha da artıyor. Bilinçli veya bilinçsiz kullanım, ne olursa olsun, kan veya idrarda yakalandığında, zaten sporcunun uluslararası madalyaları, ona dayalı olarak aldığı bütün ödüller geri alınıyor. Ama bunun dışında bilinçsiz kullananlarda ölümcül eserler de bırakabiliyor. İşte son olarak vücut geliştirme sporcusu Şahin İrenci'nin ölüm olayında olduğu gibi...Üzerinde adı yazmayan, içinde prospektüsü olmayan bir ilaç...Bundan dolayı tek kişiyi kabahatli bulmak da mümkün değil. Sporcusundan antrenörüne,  antrenöründen kulübüne, spor salonundan federasyonuna kadar zincirleme olarak herkesin mesuliyeti var."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim