• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Meclis Aile Komisyonu Boşanmaları Araştırıyor

Meclis Aile Komisyonu Boşanmaları Araştırıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi Aile Komisyonu ve Sosyal İşler Komisyonu, Bursa'nın Gemlik ilçesinde toplantı yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Aile Komisyonu ve Sosyal İşler Komisyonu, Bursa'nın Gemlik ilçesinde toplantı yaptı. Toplantıda Türkiye genelinde evlenme ve boşanma oranları tartışıldı.

Paşa Konağı'ndaki BADEM Merkezi'nde yapılan toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Kent Konseyi yöneticileri de katıldı. Toplantıda Türkiye genelinde evlenme ve boşanma oranları incelenirken, mahalli idarelerin aile müessesine katkıları değerlendirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Kesir, Türkiye genelinde boşanma rakamları son yıllarda yükselmesine rağmen, dünya ortalamasına göre Türkiye'nin iyi durumda olduğunu söyledi. Kesir, "İlk toplantımız 14 Ocak'ta başladı. Geçici bir komisyonuz. Dört aylık süremiz var. Boşanma oranları ve aile meselelerini araştırmak üzere kurulduk. Her birimiz bu meseleyle ilgili insanlarız. Bazı sıkıntılar mahalli özellik arz edebiliyor. Bunun için farklı bölgelerde toplantılar gerçekleştiriyoruz. Daha önce Kilis, Urfa ve Antalya'yı ziyaret ettik. Bursa'yı çok göç alması ve geçiş noktası olmasından dolayı tercih ettik. BADEM'in de yeni açıldığını biliyorduk, yerinde inceleme imkanı bulduk. Belediyelerin de bu konuda çalışma yapması bizleri memnun etti" dedi.

Türkiye'de boşanmanın başlıca sebebi ekonomik olarak görülse de, maddi meselelerin dördüncü veya beşinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kesir, "Boşanmaların başlıca sebebi çiftler arasında iletişim eksikliği. Kadınlarda boşanma sebebinin yüzde 60'ı, evliliklerinin bir bölümünde şiddet görmeleri. Engelli ailelerde de belli bir yüzdede. Bir zaman sonra babanın evi terk ettiğini ve annenin engelli çocukla yalnız kalarak mücadeleyi sürdürdüğünü görüyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet Bursa'da incelemelerine devam edecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim