• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Meçev Her Yönüyle Kalkınmış Bir Muğla İçin Çalışıyor

Meçev Her Yönüyle Kalkınmış Bir Muğla İçin Çalışıyor
EGEM Platformu 2016 dönem başkanlığını yürüten MEÇEV bu yıl 9.'su düzenlenecek olan "Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri" için çalışmalarına...

EGEM Platformu 2016 dönem başkanlığını yürüten MEÇEV bu yıl 9.'su düzenlenecek olan "Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri" için çalışmalarına hızlı başladı. Sergi öncesi Muğla protokolünü ziyaret eden Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri fark yaratacak bir konsept ve güçlü bir Muğla için birliktelik için destek istedi.

Ankara'da bulanan Muğla, Aydın, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir ve Kütahya illeri Vakıf ve Derneklerinden oluşan 8 üyeli EGEM Platformu 2016 yılı dönem başkanlığına platform üyesi olan ilimiz adına Muğla Eğitim ve Çevre Koruma Dayanışma Vakfı (MEÇEV)getirildi. Dönem Başkanlığını yürüten Vakıf Başkanı İsmail Baykal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ahmet Bilgin, Nuran Karakan, Tahir Meteriz, Ferit Büyükgüzel ve Vakıf Kurucular Kurulu Üyeleri Merdan Tufan ve Özdeyiş Çakır Muğla Protokolünü ziyaret ederek hem vakıf çalışmaları hakkında bilgi aktardı hem de EGEM Platformunun Ankara'da bu yıl 9.'sunu düzenleyeceği Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri için destek istedi.

Amaçlarının Muğla'nın ev sahipliği yapacağı Tanıtım Günlerinde gerçek Muğla Kimliğini yansıtarak katılımcı ve tanıtıcı etkin bir rol üstlenmek olduğunu söyleyen Vakıf Başkanı İsmail Baykal ve yönetim kurulu üyelerinin ilk durağı MUTSO Başkanı Bülent Karakuş'un Makamı oldu. Burada Muğla ticari hayatı hakkında kısa bir sohbetin ardından Muğla'nın Ankara'da yapılacak bu fuarda doğru ve gerçekçi bir katılımla tanıtımının yapılabilmesi adına Muğla'daki aktörlerin tamamının birlikte ortak ve koordineli, bir çalışma yapması gerektiği vurgusunu yapan Başkan Baykal, "Her yönüyle kalkınmış bir Muğla hedefimizse birlik olmak zorundayız. 7 yıldır platform üyesiyiz ve burada edindiğimiz tecrübe ile ilk ziyarete sizlerle başladık. Bu kapsamda güzel bir çalışmaya sizlerle birlikte imza atmak istiyoruz.

Vakıf olarak çeşitli projeler üzerinde çalışıyor, bunların hayata geçirilmesi adına desteklerinizi bekliyoruz. Kırsal kesimdeki çocuklarımızın sınavlara hazırlığı için destek eğitim kitapları bastırarak dağıtımını sağlayacak bir nebze olsun eğitimlerine katkıda bulunmaya çalışacağız" dedi.

Başkan Karakuş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Muğla'da yerimizdeyiz, siz Ankara'da Muğlalılara ve Muğla Projelerine destek ve sahip çıkmaya çalışıyorsunuz. Asıl zor olan sizin yaptıklarınız. Bu nedenle size teşekkür ediyor elimizden gelen her türlü desteği vereceğimize söz veriyorum" dedi.

Başkan Karakuş, Rusya Krizi nedeniyle Muğla çiftçisinin özellikle yaş sebze ve meyve ihracatında sorun yaşadığını belirtirken, turizmde de yüzde 23 oranlarında ekside olduğumuzu söyledi. Bu kapsamda bu yıl yüzde 20 koşullarında bir kayıp beklediklerini ifade eden Başkan Karakuş, "şu an Türkiye de en fazla girişimcilik eğitimi veren odayız. Eğitimlerimizi Üniversiteden Profesörümüz veriyor. Eğitimi bilimsel yapmakta fayda var. Ayrıca AB hibe destekleri için güçlü bir kadromuz var ve her yıl proje sunarak destek alıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Buradaki ziyaretin ardından Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri programın ikinci durağı Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret ettiler.

Vakıf Yöneticilerini tanıtarak söze başlayan Başkan Baykal Tanıtım Günleri hakkında bilgi aktardığı Vali Çiçek'e 2 yıl önceki fuara verdiği destek içinde teşekkür ederek bu yıl ev sahipliğinin verdiği ağırlık nedeniyle fuarın önemini dile getirdi.

Oldukça olumlu destek dışında ev sahipliğini Muğla'nın yapacağı Tanıtım Günlerinde tüm Muğla'ya görevler düştüğünü vurgulayan Vali Çiçek, gerekenin fazlasıyla yapılacağını ve birlik içinde çeşitli toplantılarla Tanıtım Günleri hazırlanacaklarını ifade etti.

Ev sahipliği yapmaktan gurur duyacağını ifade eden Vali Çiçek "biz Muğla'yı Ankara'da tanıtım adına gerekeni yapacağız, sizde Ankara'daki herkesin EGE İlleri Tanıtımına gelmesi için çaba sarf edin. Muğla sadece Muğlalının ilgi göstereceği değil Türkiye'nin her yerinden insanların yaşadığı, ekmeğini bölüştüğü, tatilini yaptığı ülkemizin cennet bir köşesi. Bunu oradaki herkese yansıtmamız ve Muğla'ya yakışan bir Tanıtım Günleri konsepti hazırlamalıyız" dedi.

Kurul üyeleri ile samimi ve sıcak bir sohbetin ardından burada çekilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret sona ererken günün diğer programı Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e oldu.

Rektör Harmandar'ı ziyaret eden Kurul üyelerine ayrıca Rektör Danışmanı Mehmet Ali Özler, MEÇEV Kurucular Kurulu Üyesi olan Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi Ve Travmatoloji Anabilim Dalı Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan'da eşlik etti.

Vakıf ve Platform Başkanı İsmail Baykal'ın Çalışmalar ve ziyaret programı hakkında bilgi aktarımının ardından ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Harmandar, "Siz bu görevi ciddi bir şekilde üstlenmişsiniz. Ülkemize ve yöremize düşen görevi zamanında yerine getirmek gerekiyor. Türkiye istatistik Kurumu talihsiz ve yanlış bir açıklama yaptı. Ancak gerçek olan Muğla Türkiye'mizin cennet köşesi. Bize düşen bunu en iyi ve en doğru bir şekilde yansıtmak. Biz üzerimize düşen görevi üstlenecek ve elimizden gelen her şeyi yaparak Tanıtım Günleri destek vereceğiz" dedi.

Tanıtım günleri hakkında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e bilgi aktaran vakıf yönetimi sıcak ve samimi sohbet havasında geçen ziyarette vakıf işleyişi ve üyelikleri üzerinde görüş alış verişinde bulunduktan sonra Tanıtım Günleri için olumlu destek alarak Muğla programını tamamladı.

Meçev Her Yönüyle Kalkınmış Bir Muğla İçin Çalışıyor

Meçev Her Yönüyle Kalkınmış Bir Muğla İçin Çalışıyor

Meçev Her Yönüyle Kalkınmış Bir Muğla İçin Çalışıyor

Meçev Her Yönüyle Kalkınmış Bir Muğla İçin Çalışıyor

Meçev Her Yönüyle Kalkınmış Bir Muğla İçin Çalışıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim