• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

MEB Müsteşar Yardımcısı Büyük: "Öncelikli olan insana yatırımdır"

MEB Müsteşar Yardımcısı Büyük: "Öncelikli olan insana yatırımdır"
Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu"nun...

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu"nun tanıtım toplantısı ve "Farklılığımız Zenginliğimiz, Birlikteliğimiz Geleceğimiz" konulu fotoğraf yarışmasının ödül törenine katıldı. Büyük, "İnsana yapılan yatırımların öncelikli olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu"nun tanıtım toplantısı ve "Farklılığımız Zenginliğimiz, Birlikteliğimiz Geleceğimiz" konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada, ülke olarak birlik ve beraberlik yolunda yapılan çalışmalar arasında, insana yapılan yatırımların öncelikli olduğunu vurguladı. Büyük, "Çocuklara ve gençlere yaptığımız her yatırım, geleceğin yetişkinleri için kazançken, ülkemiz adına da ferah bir toplumun temelini oluşturmaktadır" dedi.

Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Teknik Destek Projesi'nin farklı bakanlıkların anlamlı ve kıymetli iş birliği ile yürütüldüğünü belirten Büyük, "Bir olmanın, birlikte aynı ufka bakmanın gücü, güzelliği ve başarısı ile üç büyük bakanlık için önemli ve güzel bir iş birliği ve koordinasyon örneğidir. Gerek öğrenciler gerek aile, gerekse sivil toplum ve kamu kurumları düzeyinde özellikle dezavantajlı olan vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, istihdam boyutunda geniş bir yelpazede çalışılarak sürdürülebilir işler yapılması bizim açımızdan mutluluk vericidir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak temel sorumluluklarımız arasında öğrencilerimizin eğitime erişim, devam ve nitelikli eğitimden yararlanmalarını sağlamak yer almaktadır. Bu ana başlıklarımız özellikle hükümet programlarımızda da yer almaktadır. Bakanlık olarak bu konuda önemli sorumluluklar taşımakta bu kapsamda yapılan çalışmaları hassasiyetle ve büyük bir titizlikle yürütmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Özellikle son yıllarda başta dezavantajlılar olmak üzere tüm öğrencilerin eğitim imkanlarından eşit oranda yararlanmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Büyük, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda aldığımız kararlar, yürüttüğümüz çalışmalar birbirini tamamlar niteliktedir. Eğitime erişim ve devam konusunda karşılaşılan sorunları minimum düzeye indirmek için hem merkez teşkilatı olarak ve hem de yerel düzeyde pek çok tedbir almaktayız. Bu anlamda amacı; Romanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, özellikle Romanların iş gücü piyasasına (sosyal güvence kapsamında) girişlerini kolaylaştırarak sosyal içermeyi arttırmak ve sosyal içermesinin desteklenmesi ile toplum refahına yönelik bir dönüşüm hareketi oluşturmak olan projemiz bizim için vazgeçilmezdir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim