• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

MDOB Turnelere Başlıyor

MDOB Turnelere Başlıyor
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Piri Reis, Çeşmebaşı ve Bolero baleleriyle Gaziantep, Osmaniye ve Adana turnesine çıkıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Piri Reis, Çeşmebaşı ve Bolero baleleriyle Gaziantep, Osmaniye ve Adana turnesine çıkıyor.

MDOB, bu sezon turnelerine Adana, Osmaniye ve Gaziantep illeriyle başlıyor. Üç ilin sanatseverlerinin karşısına çıkacak olan MDOB, "Piri Reis" balesiyle Gaziantep ve Osmaniye'de, "Çeşmebaşı ve "Bolero" baleleriyle de Adana'da sanatseverlerle buluşacak.

MDOB, en eski dünya haritalarından biri ve denizcilik kitabıyla dünya tarihine geçen Piri Reis'in başarılı, ancak trajediyle son bulan yaşamını Gaziantep ve Osmaniye'de bale sahnesine taşıyacak. Piri Reis'in müziğini Can Atilla, libretto ve koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy ikilisi yaptı. Dekor tasarımı Savaş Camgöz, kostüm tasarımı Gülay Korkut, ışık tasarımı Tarı Deniz tarafından gerçekleştirilen eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci,EnderÜçdemir, Tutku Barın Tümen, Mahmut Akyol, Tugay Ak, Murat Koman ve Tolga Ergen paylaşıyor. Eser 15 Şubat 2016 Pazartesi Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Oratoryum Sahnesi'nde, 16 Şubat 2016 Salı günü de Osmaniye Cebeli Bereket Kültür Merkezi sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

Öte yandan, MDOB Ferit Tüzün'ün "Çeşmebaşı" ve Maurice Ravel'in "Bolero" adlı bale eserleri ile de Adanalı sanatseverlerle buluşacak. Çeşmebaşı eserinin librettosu ve koreografisini Uğur Seyrek yaparken, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, ışık tasarımı ise Tarı Deniz tarafından gerçekleştirildi. Bolero eserinin ise librettosu, koreografisi ve kostüm tasarımı Uğur Seyrek, ışık tasarımı Tarı Deniz tarafından gerçekleştirildi. Eserlerde başlıca rolleri, Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci,Ozan Demirbaş, Meltem Baydar, Tugay Ak, Bleda Özlem, Erdem Arslan, Yusuf Afacan, NinoSvimonishvili, İsmail Şereflioğlu, Seda Dereli, Miray Boyacıoğlu, Özge Hoşer, Niyazi Cingöz, Pınar Humar, Tutku Barın Tümen, Ozan Demirbaş ve Ketevan Chkhikvadze paylaşıyor. Eser 29 Şubat 2016 Pazartesi günü Adana Hacı Sabancı Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim