• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Mcbü Rektörü Çelebi’den Başkan Çelik’e Ziyaret

Mcbü Rektörü Çelebi’den Başkan Çelik’e Ziyaret
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Manisa'da yapılacak olan teknopark için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Manisa'da yapılacak olan teknopark için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i makamında ziyaret ederek destek istedi.

Ziyarette Şehzadeler Belediyesi'nin her alanda üniversiteye destek verdiğini ifade eden Rektör Ahmet Kemal Çelebi, "Gerçekten çok gayretli ve fedakâr bir başkanımız var. Üniversitemizin, Manisa için önemli konularından bir tanesi olan teknopark için değerli başkanımız ziyaret ettik. Bu teknopark projemizin bir an önce hayata geçirilmesi açısından bizim ciddi bir finansmana ihtiyacımız var. Bu çerçevede ticaret ve sanayi odamızı, ticaret borsalarımızı ve belediye başkanlarımızı ziyaret ederek konuyu kendileri ile istişare ediyorum. Bu inşaatımızın bitmesi açısından gerekli olan finansmanın temini bakımından Belediyelerimizi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ve özel sektörü teknoparkımıza ortak olmaya davet ediyorum. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e bu konuyu aktardım. Kendisi her zaman olduğu gibi memnuniyetle bu konuda elinden gelen ne varsa yapabileceklerini ifade etti. Değerli başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. İnşallah teknopark ile ilgili finansman sıkıntısını kısa sürede aşarak, Manisa için Manisa'nın sanayisi, ekonomisi için üniversitenin sanayi ve tarım ile buluşması için önemli olan bu teknoparkı bir an önce hizmete sokarız. Bu projemiz Manisa için ve ülkemiz için gerekli bir projedir. İlgilerinden dolayı Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik" e teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞEHRİN ÜNİVERSİTE İLE BÜTÜNLEŞMESİ SON DERECE ÖNEMLİ"

Üniversitelerin şehirler açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise "Üniversiteler şehirler açısından son derece önemli. Sayın rektörümüzün de ifade ettiği gibi bir teknopark yapımı çalışmaları var. Teknopark artık gelişmiş ülkelerin olmazsa olmazlarının içerinde yer alıyor. Sanayi ve tarımın gelişimine ciddi katkılar sağlayabilecek, bilim ve teknolojiden daha fazla istifade etmemize imkân sağlayacak bir yer. Bu nokta da teknopark çalışmalarını bizde önemsiyoruz. Bu konuyu değerli rektörümüz ile istişare ettik. Bizde bunu ilgili kurullarımız ve meclisimizde değerlendireceğiz ve inşallah üzerimize düşeni yapacağız. Tabii ki şehrin üniversite ile bütünleşmesi son derece önemli. İnanıyorum ki bu teknoparkta şehrin yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi, üniversite ile şehir bütünleşmesine ciddi katkılar sağlayacaktır. Ben inanıyorum ki Manisalılar bu konuda üzerine düşeni yapacaktır ve teknoparkımız en kısa sürede hizmete açılacaktır. Bizde bu şehrin hizmetkârları olarak elimizden gelen çaba ve gayreti ortaya koyacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Ben tekrardan çok değerli büyüğümüz Rektörümüz Kemal Çelebi hocamıza belediyemize teşrifleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim