• BIST 9724.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Mazlumder: Halk perperişan hale geldikten sonra masa fayda getirmez

Mazlumder: Halk perperişan hale geldikten sonra masa fayda getirmez
Mazlumder yetkilileri, Güneydoğu'da yaşanan olayların biran önce son bulması çağrısında bulundu.

Mazlumder yetkilileri, Güneydoğu'da yaşanan olayların biran önce son bulması çağrısında bulundu. PKK ve hükümete uyarıda bulunan dernek yetkilileri, "Halk perişan hale geldikten sonra masaya oturmanın bu halka herhangi bir fayda getireceğini düşünmüyoruz. Adı konulmamış bu savaşın sonlandırılmasını gerekiyor." diye açıklama yaptı.

Mazlumder Şanlıurfa Şubesi Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Mazlumder Şanlıurfa Şube Başkanı Fatih Kanlıpıçak, savaşın kimseye fayda getirmeyeceğini ifade etti.

Hep birlikte eşit ve kardeşçe bir yaşam ile kan deryası arasında tercih yapmanın dönüm noktası olduğunu dile getiren Kanlıpıçak, son zamanlarda devam eden çatışmaların evrildiği adı konulmamış savaşla tarafların birlikte yaşam ile ayrılma arasında tercih yapmak zorunda kalacakları döneme girildiğini kaydetti.

Halkın meşru iradesiyle seçilmişlerin bulunduğu binalara zırhlı araçlarla baskın düzenlemenin, kapıları kırıp içeri girmenin, kadın, çocuk, sivil ayrımı yapmadan hareket eden her şeye ateş etmenin meşruluğu olmadığını savunan Başkan Kanlıpıçak, şunları kaydetti: "Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da, Mısır'da, Filistin'de işgal kuvvetleriyle özdeşleşmiş uygulamalara binlerce yıllık kardeşlik söyleminin dillerden düşürülmediği bir ülkede rastlanır hale gelinmesi kardeşlik, kent kent yayılan hendek politikası da Türkiyelileşme söylemini boşa çıkartmaktadır."

"90'LI YILLARIN TRAVMASI ATLATILMADAN KENTLER BOŞALTILIYOR"

"Doksanlı yıllarda boşaltılan köylerin halkta ve ülkede yarattığı sosyolojik ve ekonomik travmaları daha atlatamamışken bu kez kentlerin boşaltılması PKK'ye de devlete de fayda sağlamayacaktır. Halk perperişan hale geldikten sonra masaya oturmanın bu halka herhangi bir fayda getireceğini düşünmüyoruz." diyen Fethi Kanlıpıçak şu çağrıda bulundu: "Ey devlet yetkilileri, siyasi partiler, örgütler!… Ey PKK, cemaatler, kanaat önderleri kan deryasının önünü alabilecek kesimler!... Artçı sarsıntılar esas kırılmalara evrilmeden akl-ı selimin devreye girmesi ve adı konulmamış bu savaşın sonlandırılması gerekir."

Bu çatışmaların devam etmesi durumunda herkesin etkileneceği uyarısında bulunan Mazlumder Şanlıurfa Şube Başkan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün artçı sarsıntılardan etkilenmeyenler unutmasınlar ki esas kırılmalar başladığında kendileri de paylarına düşeni alacak ve kanı durdurabilmek mümkün olmayacaktır. Uzun süren çatışmalar göstermiştir ki savaşın kazananı olmadı, olmayacaktır. Canlarımızı birer birer toprağa vermenin hiç kimseye hiçbir yararı olmayacaktır."

Başkan Kanlıpıçak, "Temennimiz her gün asker, gerilla, polis, sivil diye ayrıma tutularak meşrulaştırılan ölümlerin son bulmasıdır." diyerek sözlerini tamamladı.

Mazlumder: Halk perperişan hale geldikten sonra masa fayda getirmez

Mazlumder: Halk perperişan hale geldikten sonra masa fayda getirmez

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim