• BIST 9530.47
  • Altın 2472.847
  • Dolar 32.429
  • Euro 34.8442
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Mayın ve Hendek İhbarlarının Ses Kaydı Ortaya Çıktı

Mayın ve Hendek İhbarlarının Ses Kaydı Ortaya Çıktı
Operasyon bölgesinde hendek ve bombalarla ilgili yüzlerce ihbar yapıldığını ancak hükümetin bunları dikkate almadığını savunan Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartacak bir ses kaydı yayınlandı.


Doğu ve Güneydoğu'da şehir merkezlerine döşenen bombalarla ilgili vatandaşların yaptığı ihabarların ses kaydı ortaya çıktı. Diyarbakır'ın Sur ilçesine bomba döşendiğini gören bir vatandaşın 155'e yaptığı ihbarın ses kaydı, durumun vehametini ortaya koydu. Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce yapıldığı anlaşılan ihbarda vatandaş, "Sokağın girişinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu var, önüne mayın döşenmiş, haberiniz olsun." diyor.

EKİPLERİ "HABERİNİZ OLSUN" DİYE UYARDI

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bölgeye bomba ve mayın döşendiği konusunda bir vatandaşın 155'e yaptığı ihbarın ses kaydı ortaya çıktı. 155 polis imdat acil çağrı hattını arayan bir vatandaş, "İyi günler. Abi bu Balıkçılarbaşı olaylarında var ya oranın girişinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu vardır. Yavuz Selim okulunun oraya mayın döşenmiş haberiniz olsun." diyor. 155'te görevli polis memuru ise "Yavuz Selim okulunun oraya mayın döşenmiş diyorsun" diyerek not aldığı anlaşılıyor. Polis memuru ise "Şeyi söyleyeceğim bu polis olayını gördün mü yapanı edeni kaçanı gördün mü?" diye soruyor. Vatandaş ise "Hayır görmedim." yanıtını veriyor.

"BİZ DE İSTEMİYORUZ, EVLEMİZE GİDEMİYORUZ"

Polisin, 'Kim yapmış, gördün mü?' sorusuna ise vatandaş, "Hayır görmedim, kahvede oturuyordum. Sadece olaylardan kurtulalım. Hani biz de istemiyoruz diyoruz kurtulalım. 5 aydır huzurumuz yok, 15-20 gündür evi terk etmişiz eve gidemiyoruz. Haberiniz olsun. O sokaklardakilerini de ben tanımıyorum. Sadece oralara bırakmışlar. Sizi haberdar edeyim dedim." diyor.

"YAZIKTIR MEMUR BEY"

Polis memuru, bu sefer, "Mayın bırakmışlar yani, tamam teşekkür ederim" diyor. Vatandaş son olarak ise "Yazıktır memur bey" diyor. Polis ise "Tamam oldu, hadi sağ olasın" diyerek telefonu kapatıyor. Görüşmelerden, o gün polise de bir saldırı olduğu anlaşılıyor.

KILIÇDAROĞLU DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, hendek ve bombalarla ilgili yüzlerce ihbar yapıldığını ancak hükümetin bunları dikkate almadığını savunmuştu. Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti: "PKK, 17 ilçeyi silah deposu haline getirirken neredeydiniz? Sur içinde silah depolanırken en az 400 ihbarın gittiğini biliyoruz. Bu bilgi bana geldi. Vali, 'dokunmayın' demiş. PKK'yı dağdan şehrin içine AK Parti indirdi. 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Devraldığınızda ortaya hiç bir şey yoktu."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim