• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

MAY Tohum’dan Ayçiçeği AR-GE Merkezi

MAY Tohum’dan Ayçiçeği AR-GE Merkezi
Her yıl cirosunun yüzde 7'sini Ar-Ge çalışmalarına ayıran MAY Tohum, uluslararası rekabet standartlarının gerektirdiği altyapı yatırımlarını tamamlayarak,...

Her yıl cirosunun yüzde 7'sini Ar-Ge çalışmalarına ayıran MAY Tohum, uluslararası rekabet standartlarının gerektirdiği altyapı yatırımlarını tamamlayarak, ayçiçeği Ar-Ge merkezini Tekirdağ Muratlı'da açtı.

Hibrit ayçiçeği tohumu işinde dünyadaki en büyük 7 oyuncudan biri olan MAY Tohum, "yerinde ıslah ile geliştirme stratejisi" dahilinde Türkiye'nin en önemli ayçiçeği üretim bölgesinde oluşturduğu ARGE merkezini ilave yatırımları da tamamlayarak hizmete açtı. Muratlı'daki ARGE merkezi, doktora, yüksek lisans, lisans seviyesinde uzmanlar ve destek personeli olmak üzere toplam 9 kişiye istihdam sağlıyor. 20 yıldır ayçiçeği Ar-Ge faaliyetlerine yatırım yapan MAY Tohum, Türkiye'de yerli Ar-Ge ile geliştirdiği güvenli üretim çözümleri sunan ve en yeni konvansiyonel gen teknolojileri içeren çeşitlerini dünya ile aynı anda SmartOR platformu ile üreticilerinin hizmetine sunmaya devam ediyor.

MAY'ın SmartOR platformu kapsamında geliştirdiği çeşitler orabanş parazitine karşı genetik mukavemete sahip. Clearfield®/Clearfield®Plus teknolojileri sayesinde yabancı ot rekabetinin oluşturacağı verim kayıpları ile mücadele ediyor. Bununla birlikte erken dönem mildiyö hastalık riskini de asgari seviyeye indirerek üreticilerin yüksek hasat verimi ve yüksek yağ oranını garanti altına alıyor. MAY, Bursa, Adana, Tekirdağ ve Yenişehir'de bulunan 4 Ar-Ge merkezinde yerinde ıslah stratejisi ile Türk çiftçisi ve hedef coğrafya için toprak ve iklim şartlarına en uyumlu, stres şartlarına en dayanıklı ve verimli tohum çeşitlerini geliştirmeye devam ediyor. Odaklı Ar-Ge yatırımları ile rakiplerinden ayrılarak öne çıkan MAY Tohum, kendi topraklarında geliştirilmiş rekabetçi tohum çeşitleri sunarak Türk çiftçilerine kazandırırken, yerli yatırımcı ve ihracatçı olarak Türkiye'nin zenginliği için katma değer sağlıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim