• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Mavikent 5. Etap kayıtları devam ediyor

Mavikent 5. Etap kayıtları devam ediyor
Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara,uygun konut verebilmek için yaptırılan Mavikent 5. Etap Konutlarının kayıtları devam...

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara,uygun konut verebilmek için yaptırılan Mavikent 5. Etap Konutlarının kayıtları devam ediyor. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Şahinbey Belediyesi hizmet binası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, uygun şartlarda konut sahibi olabilmek için belediyeye gelen vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti. Başkan Tahmazoğlu, amaçlarının Şahinbey Bölgesindeki herkesin ev sahibi olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

"9 BİN KONUT YAPTIK"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent 4. Etap konutlarının yılsonunda hak sahiplerine teslim edileceğini, Mavikent 5. Etap konutları için de kayıtların devam ettiğini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden buyana 9 yeni mahalle kurduk ve bu mahallelerimizin planlı programlı bir şekilde gelişimini sağlıyoruz. Çünkü göreve geldiğimiz günden buyana yaklaşık 200 bin, kendi vatandaşımızın, 200 bin de Suriye'den gelen muhacir kardeşlerimizin nüfusunda artış oldu. Dolayısıyla Şahinbey bölgesinde son 7 yıl içerisindeki nüfus artışı 400 bin kişi civarında oldu. Bu kadar insana konut, okul, park, yol yapmak, mahalleler oluşturmak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak bizim görevimiz. Bu çerçevede müteahhitlerimizin önünü açtık. Şu ana kadar Şahinbey'de 70 binin üzerinde konut yapıldı. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak 9 bin konut yapımını gerçekleştirdik. Bu da çok önemli bir rakam" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMA ŞARTI VAR"

Başkan Tahmazoğlu, Suriyelilerinde Mavikent 5. Etap için yazılacağı söylentilerine açıklık getirerek şöyle devam etti: "Dar gelirli, konut hayali kuramayan vatandaşlarımızı için önce Serin evlerde 250 konut yaptık. Daha sonra Mavikent 1.2.3. ve 4. Etap'ta konut sahibi yaptık. Şimdi Mavikent 5. Etaba başlıyoruz. Müracaatları 1 Ağustos itibariyle almaya başladık. Başvurulara oldukça yoğun ilgi var. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Kayıtlarımız 1 Ağustos itibariyle başladı 2 Eylül'e kadar devam edecek. Birinci günle, son gün yazılanlar arasında bir fark yok. Hepsi aynı kuraya girecek. Kuramız noter huzurunda çekilecek. Suriyeli kardeşlerimizin bu kuraya girme ve yazılma hakkı yok. Bazen vatandaşlarımız bu tarz sorular soruyor. Konut başvurularında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartımız var. Dolayısıyla Suriyelilerinde bir vatandaşlığı söz konusu olmadığı için bu konutlara yazılamazlar. Konutlarımız 99 metrekare olacak. 2 oda bir salon, mutfağı, kileri, vestiyer, duşa kabini, mutfak dolapları olacak. Etrafında parkıyla sosyal tesisleriyle, ulaşımıyla çok rahat bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Ben kurada çıkacak kardeşlerimi şimdiden tebrik ediyorum. Hedefimiz herkesi konut sahibi yapana kadar ev yapmaya devam edeceğiz." dedi.

"MAVİKENT BİZLERİN UMUDU"

Mavikent 5. Etap için kayıt yaptırmaya gelen vatandaşlar, başkan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, "Kira ödemekten bıktık. Mavikent konutları bizlerin umudu. Normal şartlarda ev sahibi ola bilmemiz mümkün değil. Ancak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptırdığı evlerle, ev sahibi ola bilme hayalimiz var. Onun sayesinde ev hayallimiz gerçekleşecek. Allah başkanımızdan razı olsun" dedi.

Mavikent 5. Etap kayıtları devam ediyor

Mavikent 5. Etap kayıtları devam ediyor

Mavikent 5. Etap kayıtları devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim