• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Mavi çarşı esnafına Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi anlatıldı

Mavi çarşı esnafına Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi anlatıldı
Referandum çalışmalarını tüm hızı ile sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, milletvekili Nejat koçer ile birlikte Mavi çarşı esnafını...

Referandum çalışmalarını tüm hızı ile sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, milletvekili Nejat koçer ile birlikte Mavi çarşı esnafını ziyaret ederek, neden evet denilmesi gerektiğini anlattı.

Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt ile birlikte Mavi Çarşı esnafını ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 16 Nisan'da ülkenin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı Hükumet Sistemi ve yeni anayasayı anlatmaya devam ediyor. Mavi çarşı esnafını ziyaret eden Milletvekili Koçer, İlçe Başkanı Hakan Kurt ve Belediye Başkanı Tahmazoğlu, "Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan değişiklikler hakkında detaylı bilgi verdi.

Halk seçecek

Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde, Meclis'in Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanın da Meclisi denetleyen sigorta görevi gördüğünü, ikisinden birisinin kötü niyetli çıkması durumun da iki mekanizmanın da sandığı yeniden halkın önüne getireceğini ifade etti.

"Donanımlı ve bilgili kişiler seçilecek"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise seçilecek kişinin hem kendi partisinden hem de halkın en az yüzde 51'inin onayının alması gerektiğini belirterek, bu süzgeçten geçecek kişinin birçok özelliğe sahip olması gerektiğini ifade etti. Tahmazoğlu, "Şimdiki seçim sisteminde yüzde 36 oy alan Başbakan olabiliyor. Ancak, yeni sistemde bir kişinin başa geçe bilmesi için yüzde 50'nin üzerine çıkması gerekiyor. Yani seçilmek eskisinden daha zor olacak. Bu nedenle Bir başkanın birçok özellikleri ve donanımlara haiz olması gerekiyor" dedi.

Av. Hakan Kurt, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın birleştirici bir değer olduğu ve halkın büyük çoğunluğunun oyunu alan bir lider olduğuna dikkati çekti.

Mavi çarşı esnafına Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi anlatıldı

Mavi çarşı esnafına Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim