• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Matso’dan Turizmde Alternatif Pazar Turu

Matso’dan Turizmde Alternatif Pazar Turu
MATSO 2016 yılında turizmde yaşanacak sıkıntıları en aza indirmek amacıyla Başbakanlık Yatırım Destek Ofisi, Türk Hava Yolları (THY), Serik Belediyesi...

MATSO 2016 yılında turizmde yaşanacak sıkıntıları en aza indirmek amacıyla Başbakanlık Yatırım Destek Ofisi, Türk Hava Yolları (THY), Serik Belediyesi işbirliği ile 6 ülkenin tur operatörlerine Manavgat tanıtım turu düzenledi.

17-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen bölge tanıtım turuna Katar, Kuveyt, Abudabi, Bahreyn, Dubai, Umman ülkelerinin en iyi tur operatörleri katıldı. Tanıtım gezisinde tur operatörlerine ilçenin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Tanıtım gezisinin ardından Manavgat kapalı çarşıyı gezen tur operatörleri alışveriş yaptı ve MATSO'ya organizasyon nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulundu. MATSO Meclis Toplantı Salonu'nda ağırlanan tur operatörlerine hitaben konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş "Evinize hoş geldiniz" dedi.

Manavgat'ın dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu belirten Boztaş, 6 ülkeden gelecek turistin kendilerini evlerinde hissedeceğini ve en güzel şekilde tatillerini geçirebileceklerini söyledi. Kültür benzerlikleri nedeniyle bu ülkeler ile kardeş olduklarına vurgu yapan Boztaş, "Buraya ülkelerinizden gelecek turistler kendilerini evinde hissedecek. Ülkenizden tatile gelecek vatandaşlarınızın yaşayabilecekleri sorunlarda daima yanlarında olacağız. İlçemizde tarih, deniz, doğa, su sporları, tarım ürünleri ve birçok güzelliği bir arada bulabileceksiniz. Ne ararsanız Manavgat'ta var" diye konuştu.

Turizm Alman ve Rus Pazarına bağlı kalmanın riskinin yaşanan krizde görüldüğüne vurgu yapan Başkan Boztaş, turizmde pazar ve ürün çeşitlendirilmesinin mutlaka yapılması gerektiğini söyledi. Turizmdeki krizlerin ürün ve pazar çeşitlendirilmesi ile aşılabileceğini ifade eden Başkan Boztaş, "Geçtiğimiz hafta İran'dan tur operatörleri ve gazetecilerinde aralarında bulunduğu 100 kişilik heyetin ardından bu hafta da Körfez ülkelerinden ağırladığımız tur operatörleri bu kapsamda yaptığımız çalışmaların bir parçasıdır. Gelecekte sektörün bu bölgelere uygun yapılandırma çalışmalarına başlaması gerekmektedir" dedi.

Matso’dan Turizmde Alternatif Pazar Turu

Matso’dan Turizmde Alternatif Pazar Turu

Matso’dan Turizmde Alternatif Pazar Turu

Matso’dan Turizmde Alternatif Pazar Turu

Matso’dan Turizmde Alternatif Pazar Turu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim