• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Matso’dan İşçi Ve İşvereni Buluşturacak Fuar

Matso’dan İşçi Ve İşvereni Buluşturacak Fuar
Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile işçi ve işvereni buluşturacak fuar organizasyonu gerçekleştirilecek.

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile işçi ve işvereni buluşturacak fuar organizasyonu gerçekleştirilecek.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İnsan Kaynakları Yöneticileri (İNKAY) ve Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) işbirliği ile işçi ve işvereni buluşturacak fuar "Manavgat'ta İş Var" sloganı ile organize edilecek. Toplantıya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert ve davetliler katıldı.

FUAR İLÇEMİZE CİDDİ KATKILAR SAĞLAR

Toplantıda Konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ta 6 kurum tarafından ortaklaşa yapılan işçi ve işvereni buluşturacak fuarın önemli olduğunu belirtti. Başkan Boztaş, ilki gerçekleşecek olan fuarın hem işçi hem de işveren için önemine değindi. Başkan Boztaş, "Gerçekleştirmeyi planladığımız fuarımız öncesinde ilk toplantımızı gerçekleştirdik. 6 kurumun katılımı ile gerçekleştirilecek organizasyonun güzel ve verimli geçmesini bekliyoruz. Fuarımız bölgemize, ilçemize ve üyelerimize katkı sağlayacaktır. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"HEM İŞÇİ HEM DE İŞVEREN AÇISINDA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON OLACAK"

Fuarında işçi ve işvereni buluşturacaklarını söyleyen Manavgat belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, "İşçi ve işveren buluşması ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ve bir takım sosyal olaylardan dolayı işçi ve işveren açısından sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Bu fuarda işçilerimiz kendilerini daha iyi ifade edebilerek iş bulma şansları, işverenlerimizin de daha iyi hizmet alabileceği personelleri temin etme adına önem arz edeceğini tahmin ediyorum. Manavgat Belediyesi olarak biz hem sosyal hem de kültürel etkinlerin içinde var olmayı ve tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olmayı öncelikli olarak görüyoruz" diye konuştu.

"İŞ BULMAK İSTEYEN HERKESE AÇIK"

Manavgat MYO Müdürü Hacer Bakır Sert ise Manavgat'ta işe ihtiyacı olan ya da daha iyi iş bulmak isteyen herkese açık olacak bir fuar organize edeceklerini söyledi. Sert, "Manavgat'ta işe ihtiyacı olan ya da daha iyi iş bulmak isteyen herkese açık olacak işçi ve işverenin buluşması olan bir fuarı organize ediyoruz" dedi.

"FUAR, İŞÇİLERE SEÇME ŞANSI İŞVERENE DE KALİFİYE ELAMAN BULMA ŞANSI VERECEK"

İNKAY Genel Sekreteri ve Manavgat Sorumlusu Cemile Akbulut ise fuarın işçilere seçme şansı, işverene de kalifiye elaman bulma şansı vereceğini belirterek işçi ve işvereni bir araya getirecek güzel bir organizasyon olacağını söyledi. Akbulut, "Güzel ve büyük bir organizasyon gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Fuarımızın amacı işçi ve işverenleri bir araya getirmek. İşçilere seçme şansı yani kendilerine en uygun en rahat ve performanslarını en güzel şekilde gösterebilecekleri bir iş, işverene de kalifiye elaman bulma şansı verecektir" diye konuştu.

"FUAR İLE NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜN ÇEKİLMESİ SAĞLANACAKTIR"

İŞKUR Manavgat Müdürü Yavuz Ayna ise fuarda, firmaların aradıkları işgücü ile buluşacaklarını belirterek, işçi ile insan kaynakları yöneticilerinin kaynaşması sağlanacağını söyledi. Fuarın, firmalar arası işbirliğine katkı sağlayacağına da değinen Ayna " Fuar firmaların kendilerini tanıtmalarına olanak sağlanacaktır, etkinliğe nitelikli işgücünün çekilmesi sağlanacaktır. Bu fuarın düzenlenmesinde büyük emeği geçen tüm paydaş kurumlara teşekkür ederim" dedi.

"İŞSİZLİK YÜZDE 11'LERE VARARAK ÇİFT HANELİ RAKAMLARA ULAŞTI"

MASİAD Başkanı Turgay Akar ise iş gücü arz edenlerle iş gücü talep edenleri karşılıklı bir araya getirmek amacıyla böyle bir fuarı organize ettiklerini belirterek fuar ile herkesin istediği iş günün sağlanması amaçladıklarını söyledi. Akar, "SGK verilerine göre Manavgat'ımızda yazın 85 bin kışın ise 57 bin SGK'lı personelimiz var. Türkiye ortalamasında işsizlik yüzde 11'lere vararak çift haneli rakamlara ulaştı. İlçemizde ise kış aylarında bu oran çok daha yukarılara çıkıyor. Özellikle turizm sektöründen kaynaklanan yazın çalışan personelin kışın çalışmaması Manavgat'ın sosyal anlamda en önemli problemlerinden bir tanesi. Ancak kalifiye personelin seçimi anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Personellerimiz bir kış atlattı. İşverenlerle karşı karşıya gelerek kendileri ifade ederek iş sahibi olacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Matso’dan İşçi Ve İşvereni Buluşturacak Fuar

Matso’dan İşçi Ve İşvereni Buluşturacak Fuar

Matso’dan İşçi Ve İşvereni Buluşturacak Fuar

Matso’dan İşçi Ve İşvereni Buluşturacak Fuar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim