• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Matso’dan Girişimcilik Eğitimi

Matso’dan Girişimcilik Eğitimi
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ülkede yetişen her ferde temelden girişimcilik eğitimi verilmesi gerektiğini...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ülkede yetişen her ferde temelden girişimcilik eğitimi verilmesi gerektiğini savundu.

MATSO ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen "Girişimcilik Eğitimi" başladı. MATSO binasında başlayan ve Eğitmen Özcan Toralı tarafından verilen 70 saat sürecek eğitim 24 Aralık'ta sona erecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası" verilecek.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TEMELDEN VERİLMELİDİR

Eğitimin ilk dersine katılan MATSO yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, girişimci adaylarına hitaben bir konuşma yaptı. Girişimcilik eğitiminin önemine vurgu yapan Boztaş, tüm mesleklerin temelinde girişimcilik olduğunun altını çizdi. Boztaş, ülkede yetişen her ferde temelden girişimcilik eğitimi verilmesi gerektiğini belirterek girişimciliğin okullarda seçmeli değil, temel ders olması gerektiğini ve sadece meslek liselerinde değil tüm okullarda yer alması gerektiğini söyledi. Girişimcilik eğitimi alarak işletme açanların işletmelerini daha sağlıklı ve bilimsel yöntemler üzerinden sürdürdüklerini kaydeden Boztaş, eğitim aldıktan sonra iş hayatına atılanların daha başarılı olduklarını ifade etti.

GEÇLERE VE KADINLARA GİRİŞİMCİLİK KONULARINDA DAHA FAZLA FIRSAT TANINMALI

Boztaş, ekonomisi gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman girişimcilik eğitimine verilen önemin yüksek olduğunu vurguladı. Türkiye'de gençlerin ve kadınların girişimcilik konusunda daha fazla cesaretlendirilmesi gerektiğini ifade eden Boztaş, girişimcilik konusunda ne kadar çok fırsat tanınırsa başarılı girişim çıkma oranının da aynı şekilde artış kaydedileceğini dile getirdi.

Matso’dan Girişimcilik Eğitimi

Matso’dan Girişimcilik Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim