• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Matso Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş:

Matso Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş:
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, kadın girişimcilerin oranında son 3 yılda yüzde 3 artış yaşandığını...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, kadın girişimcilerin oranında son 3 yılda yüzde 3 artış yaşandığını belirterek, yüzde 8 civarında olan rakamların çok daha yukarılarda olması gerektiğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesine "Emeğe Değer Kazandıran Fikirler" Kadın Girişimciliği Destek Çalıştayı'nın üçüncüsü Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştaya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu, ile Akdeniz Üniversitesinden öğretim görevlilerinin yanı sıra çok sayıda kadın kurul üyeleri ve girişimci katıldı.

"KADINLARIMIZI GİRİŞİMCİLİĞE DAHA FAZLA TEŞVİK ETMELİYİZ"

Çalıştayın açılışında konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, kadın girişimcilerin oranında son 3 yılda yüzde 3 artış yaşandığını belirterek, yüzde 8 civarında olan rakamların çok daha yukarılarda olması gerektiğini söyledi. Başkan Boztaş, kadın girişimci sayısının artması için kadınlar kadar erkeklere de görev düştüğünü belirterek, "Kadınlarımızı girişimciliğe daha fazla teşvik etmeliyiz" dedi.İş hayatında kadınların daha fazla ön plana çıkması gerektiğine değinen Boztaş "Bu rakamları daha da artırmanın yolu sizler gibi girişimci kadınların rol model olarak daha çok ön plana çıkmasını gerektirmektedir. Sizlerin ön planda olmanız ve gelecek neslin de rol model olarak sizleri alacak olması yüzde 3 lük artışı çok daha yukarı çıkaracaktır" dedi.

"YENİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRİP, KADIN GİRİŞİMCİLERE BİLGİ TRANSFERLERİ YAPIYORUZ."

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu ise, ilkini Antalya'da, ikincisini Alanya'da düzenledikleri çalıştayın üçüncünü Manavgat'ta gerçekleştiriyor olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, girişimci iş kadınları olarak yeni projeler gerçekleştirdiklerini ve kadın girişimcilere çeşitli konularda bilgi transferleri yaptıklarını söyledi.

Çalıştay sonrasında katılımcılara MATSO tarafından çiçek, plaket ve Manavgat'ın yöresel ürünleri takdim edildi.

Matso Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş:

Matso Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş:

Matso Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim