• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Matso, Turizm Paketini Yetersiz Buldu

Matso, Turizm Paketini Yetersiz Buldu
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı MATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı MATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. 2016 yılı Ocak ayı gelir ve gider bütçesinin görüşülerek onaylandığı toplantıda gündem, geçtiğimiz gün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Turizm Sektörü Acil Eylem Planı" oldu.

Meclis Toplantısı'nda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Oda faaliyetleri ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölge ekonomisi ve turizminin kötü bir dönemden geçtiğine değinen Başkan Boztaş, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu verilere göre 2016 yılının ilk ayında Antalya'ya gelen turist sayısı son 10 yılın en düşük seviyesinde. 2009 yılında gerçekleşen ekonomik krizin bile gerisinde kaldı" dedi.

Turizm sektöründeki olumsuz havanın tüm sektörleri etkilediğini söyleyen Boztaş, turizm sektöründe oluşan ekonomik daralmaların tüm sektörlerin yanı sıra tedarik gereksiniminin sağlandığı diğer tüm iş kollarına yansıdığını ve turizm bölgesinde geçimini turizme yönelik çalışan esnafı da etkilediğini kaydetti.

"TURİZM SEKTÖRÜ ACİL EYLEM PLANI OLUMLU AMA YETERSİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 9 maddelik "Turizm Acil Eylem Destek Paketi'ne değinen Başkan Boztaş, açıklanan paket için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek ilk defa turizme yönelik bir destek paketinin açıklandığını ama paketin bölge turizmini kurtarmak için yetersiz olduğunu ifade etti.

Başkan Boztaş, "Turizm Bakanımız göreve gelmesinin ardından ilk olarak bölgede turizmcilerle toplantı yaparak konuyla ilgilendi. Kendisine ilgisi için teşekkür ediyoruz. Açıklanan paketin turizm adına olumlu fakat turizmi kurtarmak için çok yetersiz olduğunu belirtiyoruz" diye konuştu.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası olarak "Türk Turizmi ve Manavgat İçin Acil Önlemler Raporu" hazırlattıklarına değinen Boztaş, hazırlanan raporda bölge ve ülke turizminde son yıllardaki gerileme ve özellikle kriz sonrası yaşanan düşüşler ve bölge turizminin krizden kurtulması için verilmesi gereken destek taleplerinin yer aldığını söyledi. Hazırladıkları raporu Ankara'da gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Konseyi'nde Başbakanlık makamı ve Turizm Bakanına iletilmek üzere Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na sunduklarını kaydeden Boztaş, sundukları raporun uygulanması ile bölge turizminin rahatlayacağını belirtti.

Başkan Boztaş'ın konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri turizmdeki krizin bölgeye muhtemel etkileri ve bölge için yapılması gereken konular üzerine görüşlerini belirtti.

Matso, Turizm Paketini Yetersiz Buldu

Matso, Turizm Paketini Yetersiz Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim