• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

MATSO Başkanı: Kadın girişimci sayısı son 3 yılda yüzde 3 arttı

MATSO Başkanı: Kadın girişimci sayısı son 3 yılda yüzde 3 arttı
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ülkede son 3 yıl içerisinde kadın girişimci sayısında yüzde 3 artış olduğunu söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ülkede son 3 yıl içerisinde kadın girişimci sayısında yüzde 3 artış olduğunu söyledi. Ülke genelinde kadın girişimci sayısını yüzde 8 seviyesinde olduğunu belirten Boztaş, "Bu rakam çok düşük. Kadın girişimci sayısının artması için daha fazla teşvik etmeliyiz." dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin "Emeğe Değer Kazandıran Fikirler ve Kadın Girişimciliği Destek Çalıştayı" MATSO ev sahipliğinde Manavgat'ta yapıldı.

Çalıştay'da konuşma yapan Boztaş, kadın girişimci sayısının artması için kadınlar kadar erkeklere de göreve düştüğünü söyledi. Kadınların erkekler kadar iş hayatında öne çıkması gerektiğinin altını çizen Boztaş, "Bu rakamları daha da artırmanın yolu sizler gibi girişimci kadınların rol model olarak çok ön plana çıkması gerekmektedir. Sizlerin ön planda olmanız gelecek neslinde rol model olarak sizleri alacak olması yüzde 3'lük artışı çok daha yukarı çıkaracaktır." ifadesinde bulundu.

Türkiye nüfusunun iş dünyasına katılımın oranın yüzde 58 olduğunu ifade eden MATSO Başkanı, bunun yüzde 72'sinin erkeklerden yüzde 28'nin ise kadınlardan oluştuğunu kaydetti. Dkuma yazma bilnmeyen kadınların sayısının erkeklerden 5 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Boztaş, "O zaman bizlere daha fazla iş düşüyor. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Daha fazla projeler üretmemiz gerekiyor. Daha çok insana ulaşmamız gerekiyor. Kadınlarımızı daha fazla girişimciliğe teşvik etmemiz gerekiyor. Kadınlarımızı ve kızlarımızı girişimcilik ruhu ile daha fazla iş dünyasının içerisine girmelerini teşvik etmeliyiz ve daha fazla faaliyet gerçekleştirmemiz gerekiyor. Sizler zaten çok iyi rol modelsiniz. Rakamları tersine çevirmek için biraz da erkeklerin üzerine sorumluluk düşüyor." diye konuştu.

MATSO Başkanı: Kadın girişimci sayısı son 3 yılda yüzde 3 arttı

MATSO Başkanı: Kadın girişimci sayısı son 3 yılda yüzde 3 arttı

MATSO Başkanı: Kadın girişimci sayısı son 3 yılda yüzde 3 arttı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim