• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Matso Başkanı Boztaş’tan Üyelere Kurumsallaşma Önerisi

Matso Başkanı Boztaş’tan Üyelere Kurumsallaşma Önerisi
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından üyelere yönelik ücretsiz "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" eğitimi düzenlendi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından üyelere yönelik ücretsiz "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" eğitimi düzenlendi. Eğitime çok sayıda üyenin yanı sıra MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş'da katıldı. İki gün süren eğitim Proman Danışmanlık Eğitmen ve Koçu Dr. Gözdegül Başer tarafından verildi. Eğitimde aile şirketlerinde kurumsallaşma kavramı, kurumsallaşma aşamaları, misyon ve vizyon, aile şirketlerinin kurumsallaşması ve sürdürülebilirliği, sürekliliği sağlayan aile şirketlerinin özellikleri, aile şirketlerinde aile anayasasının oluşturulması gibi bir çok konu başlığı yer aldı.

KURUMSALLAŞMANIN ÖNEMİ

Eğitim sonunda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, kurumsallaşmanın önemine değinerek MATSO olarak yaptıkları kurumsallaşma çalışmalarını anlattı. Oda çalışmaları hakkında da bilgiler veren Boztaş, yönetim olarak üyelere daha iyi hizmet verebilmek için çaba gösterdiklerini ve göreve gelmelerinin ardından birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi. Boztaş, üyelerle yapılan toplantılarla Odanın 2014 - 2017 Stratejik Planını belirlediklerini söyledi. Ardından Oda içerisinde üyelere daha iyi hizmet verebilmek için çeşitli birimler kurduklarına değinen Boztaş bunlarda birinin de Girişimcilik Akademisi olduğunu kaydetti. Boztaş, Girişimcilik Akademisi, oda üyeleri ve çalışanlarının ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayarak, onların ekonomik hayatta gerektirdiği özelliklerle donatılması için panel konferans, sempozyum, toplantı ve kurslar düzenleyen bir birim olduğunu ifade etti. Üyelere yönelik düzenledikleri eğimlerin yanı sıra üyelere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla personele yönelik de çeşitli eğitimler verdiklerini anlatan Başkan Boztaş, bunlardan birinin de "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" eğitimi olduğunu belirtti.

HİZMET STANDARDI OLUŞTURULDU

Boztaş, Etkin, verimli, hesap verebilir, şeffaf bir kamu yönetimi oluşturmak amacıyla yapılan tüm işlemleri süre ile belirlediklerini belirterek üyelere daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla hizmet standardı oluşturduklarını kaydetti. Boztaş, sistemle birlikte personelinde çalışma performansında artış olduğunu kaydetti. Başkan Boztaş, gerçekleştirdikleri çalışmaların ardından TOBB Akreditasyon Sistemi tarafından yapılan denetlemeler sonrası üyelerine hizmet verme kalitesi bakımından MATSO'ya uluslararası standartlar da 5 yıldızlı oda unvanı verildiğini belirtti. Boztaş, "TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu da ilçemize geldiği zaman MATSO'nun üyelerine hizmet verme kalitesi bakımından dünya standartlarında ve Almanya Berlin, Fransa Paris ve İngiltere Londra ticaret ve sanayi odalarından bir farkı olmadığını belirterek bizi tebrik etmişti " diye konuştu.

Aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemini anlatan Boztaş, eğitime katılan üyelere en kısa zamanda kurumsallaşmayla ilgili adımları atmaları gerektiğini söyledi. Kurumsallaşmanın ardından sistem oturuncaya kadar küçük sıkıntıların yaşanabilineceğine değinen Boztaş, sistem oturduktan sonra her şeyin çok güzel olacağını ifade etti. Boztaş, özellikle aile anayasasının oluşturulmasının konusunun kurumsal açından önemini vurguladı.

Konuşmanın ardından katılımcılara belgeleri verilirken tören toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Matso Başkanı Boztaş’tan Üyelere Kurumsallaşma Önerisi

Matso Başkanı Boztaş’tan Üyelere Kurumsallaşma Önerisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim