• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Matso Başkanı Boztaş’tan ’Destek Kampanyası’ Açıklaması:

Matso Başkanı Boztaş’tan ’Destek Kampanyası’ Açıklaması:
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar gereği geçen yıl...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar gereği geçen yıl 13 ülkeden turist getiren acenteler için uygulanan destek kampanyasının, dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişletilmesinin turizm sektörüne çok olumlu etkileri olacağını vurguladı.

Ülke olarak Rusya ile yaşanan gerginlik sonrası ülke ve bölge turizminin olumsuz etkilediğini vurgulayan Başkan Boztaş, alınan kararın olumsuz havayı biraz azaltacağını belirtti.

Başkan Boztaş, "Yurt dışından turist getiren seyahat acentelerine verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin kapsamının genişletilmesi, Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Geçen sene 13 ülkeden turist getiren tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan uçak başına 6 bin ABD Doları destek dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca 2015'te İzmir, Antalya, Milas-Bodrum, Alanya-Gazipaşa, Muğla-Dalaman olarak açıklanan havalimanlarına Zafer Havalimanı da eklendi. Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi Rusya ile yaşanan krizin etkilerini azaltmak adına olumlu bir karardır. Turizmi etkileyen olumsuz hava bir nebzede olsa azalacaktır" diye konuştu.

"DESTEK ARTIRILMALI"

Alınan karar için Turizm Bakanlığı ve hükümete teşekkür eden Boztaş, desteğin sadece 2 ay değil sezon sonuna kadar uzatılması ve ayrıca 8. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda bölge ticaret ve sanayi odaları olarak talepte bulundukları maddelerin de eklenmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Boztaş, "Geçtiğimiz yıl 8. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda bölge ticaret ve sanayi odaları olarak 6 bin dolarlık yardımın sezon sonuna kadar uzatılması, 2014 yılında ülkemize 400 binden fazla turist getiren acentelere yönelik kredinin devam etmesi, sezon sonu SGK primlerinde ve enerji giderlerinde indirimlerin uygulanması ile uçaklardaki boş koltuklara verilen desteklerin uygulanması için hükümetten talepte bulunmuştuk. Bölge ve ülke turizmimizin toparlanması için bu taleplerimizin 2016 yılı turizm sezonu sonuna kadar uygulanması gerekmektedir" dedi.

"AYAKBASTI KALDIRILIP ÖTV İNDİRİMİ UYGULANMALI"

MATSO yönetimi olarak ilçe ve bölge ekonomisini daha iyi yerlere getirmek amacıyla çaba gösterdiklerine vurgu yapan Boztaş, bölge ve ülkenin en önemli gelir kaynaklarından birinin de turizm olduğunu belirtti.

Boztaş, "Rusya ile yaşanan krizin ardından bölge ve ülke turizmindeki olumsuz havanın azalması ve bu yıl turizmin daha iyi geçmesi için Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak hükümetten turizmde ayakbastı parasının kaldırılması ve ÖTV indirimi yapılması talebinde bulunuyoruz. Ayakbastı parasının kaldırılması ile ülkemize ve bölgemize gelen turist sayısında artış olacaktır. Ayakbastı parasının kaldırılması ve ÖTV indiriminin yapılması ile turizmci rahatlayacaktır" diye konuştu.

Rus turist açığının alternatif pazarlar oluşturarak kapatılması gerektiğini söyleyen Başkan Boztaş, alternatif pazarlara yönelik tanıtım ve fuar çalışmalarının artırılması ve bu tür çalışmaların devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurguladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim