• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

MATSO Başkanı Boztaş: Yakıt desteğinin sınırları genişletilmeli

MATSO Başkanı Boztaş: Yakıt desteğinin sınırları genişletilmeli
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, yakıt desteğinin sınırlarının genişletilmesinin turizmi olumlu etkileyeceğini söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, yakıt desteğinin sınırlarının genişletilmesinin turizmi olumlu etkileyeceğini söyledi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışından turist getiren seyahat acentelerine verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin 13 ülkeden dünyanın tüm ülkelerine yönelik genişletilmesinin turizme olumlu katkılar sağlayacağını kaydetti. Boztaş, desteklerin genişletilerek sezon sonuna kadar uzatılması gerektiğinin altını çizdi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar gereği geçen yıl 13 ülkeden turist getiren acenteler için uygulanan destek kampanyasının, dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişletilmesinin turizm sektörüne çok olumlu etkileri olacağını belirten MATSO Başkanı, ülke olarak Rusya ile yaşanan gerginlik sonrası ülke ve bölge turizminin olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Alınan kararın bu olumsuz havayı biraz azaltacağına inandıklarını belirten Boztaş, "Yurt dışından turist getiren seyahat acentelerine verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin kapsamının genişletilmesi, Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Geçen sene 13 ülkeden turist getiren tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan uçak başına 6 bin ABD Doları destek dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca 2015'te İzmir, Antalya, Milas-Bodrum, Alanya-Gazipaşa, Muğla-Dalaman olarak açıklanan havalimanlarına Zafer Havalimanı da eklendi. Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi Rusya ile yaşanan krizin etkilerini azaltmak adına olumlu bir karardır. Turizmi etkileyen olumsuz hava bir nebzede olsa azalacaktır." dedi.

"TURİZMDE AYAK BASTI PARASI KALDIRILMALIDIR"

Boztaş, MATSO olarak 2014 yılında ülkeye 400 binden fazla turist getiren acentelere yönelik kredinin devam etmesi, sezon sonu SGK primlerinde ve enerji giderlerinde indirimlerin uygulanması ile uçaklardaki boş koltuklara verilen desteklerin uygulanması için hükümetten talepte bulunduklarının altını çizdi. Boztaş, şunları kaydetti: Bölge ve ülke turizmimizin toparlanması için bu taleplerimizin 2016 yılı turizm sezonu sonuna kadar uygulanması gerekmektedir.Turizmde ayakbastı parası kaldırılmalı ve ÖTV indirimi uygulanmalıdır. Bölge ve ülkenin en önemli gelir kaynaklarından birinin de turizmdir. Rusya ile yaşanan krizin ardından bölge ve ülke turizmindeki olumsuz havanın azalması ve bu yıl turizmin daha iyi geçmesi için MATSO yönetimi olarak hükümetten turizmde ayakbastı parasının kaldırılması ve ÖTV indirimi yapılması talebinde bulunuyoruz. Ayakbastı parasının kaldırılması ile ülkemize ve bölgemize gelen turist sayısında artış olacaktır. Ayakbastı parasının kaldırılması ve ÖTV indiriminin yapılması ile turizmci rahatlayacaktır."

MATSO Başkanı Boztaş: Yakıt desteğinin sınırları genişletilmeli

MATSO Başkanı Boztaş: Yakıt desteğinin sınırları genişletilmeli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim