• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Matematik Dersi Veriyor, Para Yerine Mama Alıyor

Matematik Dersi Veriyor, Para Yerine Mama Alıyor
İzmir'de 25 yaşındaki Melike Mumcu, hem önce kaybedip sonra zehirlenmiş halde bulduğu köpeğini, hem de diğer sokak hayvanlarını doyurmak için mama karşılığı...

İzmir'de 25 yaşındaki Melike Mumcu, hem önce kaybedip sonra zehirlenmiş halde bulduğu köpeğini, hem de diğer sokak hayvanlarını doyurmak için mama karşılığı özel matematik dersi veriyor.

İzmir'de yaşayan Celal Bayar Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu 25 yaşındaki Melike Mumcu, çok sevdiği matematiği çocuklara da sevdirmek istiyor. Henüz atanıp öğretmen olamayan Mumcu, hem çok sevdiği mesleğini yapmak, hem çocukları eğitmek, hem de can dostları hayvanları doyurmak için ilginç bir ilan verdi. Sosyal medya hesabından "İzmir Mama Karşılığı Özel Ders" başlıklı bir ilan yayınlayan Mumcu, ilanında "Matematik bölümü mezunuyum ve beslemekte olduğum sokak köpeklerine destek olabilmek için köpek maması karşılığı matematik dersi veriyorum. İletişim için: 0535 053 48 91" ifadelerine yer verdi. Şimdiye dek iki öğrenciye özel ders verdiğini belirten Mumcu, ders karşılığı öğrencilerin velilerinden ya mama alıyor ya da ders ücretiyle mama alıp fişini velilere yolluyor. Aldığı mamalarla, önce kaybettiği sonra da zehirlenmiş halde bulduğu köpeği 5 yaşındaki Osman ve diğer sokak hayvanlarını besleyen Mumcu, daha çok özel ders verip barınaktaki hayvanları da doyurmak istiyor.

"10 AY SONRA ZEHİRLENDİĞİNİ ÖĞRENDİ"

Mama karşılığı özel ders fikrinin köpeğini doyurmak için çıktığını söyleyen Mumcu, her günü birlikte geçirdiği köpeği ile olan ilginç hikayesini de şu sözlerle anlattı: "Celal Bayar Üniversitesinde okuduğum dönem sokakta bulup sahiplendim. Sahiplendiğim zaman henüz yavruydu. Okul süresince ona baktım. 2013 yılında mezun olunca İzmir'e döndüm ve ailem köpeğimi eve almak istemedi. Bu yüzden Selçuk ilçesinde bir fabrikaya sahiplendirmek zorunda kaldım ama sahiplendirirken de "iş bulduğumda tekrar yanıma alacağım" diye şart koştum. Bu şartım kabul edildi. Sürekli irtibat halindeydik. Bir gün gittiğimde kaçtığını söylediler. Kaçmayacağını bildiğim için konunun üstüne düştüm ve bir barınağa verildiğini öğrendim. O barınağa gittim ama orada da bulamadım. İnternete ilan verdim, köylere gidip aradım. Hiçbir yerde bulamadım ama aradan tam 10 ay geçince Ahmetbeyli'de zehirlenme yapıldığını ve bütün köpeklerin öldüğünü gördüm. Haberin fotoğrafında köpeğimi gördüm. Ağzından köpük geliyordu. 10 ay boyunca aradım ve o şekilde buldum. Haberi paylaşan kişiyle irtibata geçtim. Bütün köpekler ölmüştü. Sadece benim köpeğim yaşamış. Direnmiş ve beni beklemiş. Hemen oradan aldık, 15 gün tedavi oldu. Zehri atlattık ve hemen sonrasında tuvaletini yaparken kan geldiğini gördük. Bu kez de tümör ortaya çıktı. Yine bir tedavi sürecinin ardından tümörü alındı ve sağlığına kavuştu. Tek eksiğimiz kaliteli bir mamaydı onu da bu ilanı vererek hallettik."

"HEM HAYVANLAR FAYDALANSIN, HEM DE ÇOCUĞUNUZ MATEMATİĞİ SEVSİN"

Üniversite mezunu ve işsiz olduğu için köpeğine bakmanın maddi olarak kendisini sarstığını, bu sebeple özel ders vermek istediğini ifade eden Mumcu, şunları söyledi:

"Köpeğime mama alamadığım için bu fikir aklıma geldi. "Mama karşılığı matematik dersi" diye bir ilan paylaştım. Olumlu tepki aldım. Sonra sadece benim köpek için değil sokağımda yaşayan diğer canlılar için de ders vermek istedim. Henüz iki derse gittim. Ders saatini ve ücretini belirliyorum ve "bu para hangi mamaya denk geliyorsa onu alın" diyorum. Mama almakla uğraşmak istemeyen ise ders ücretini yolluyor, ben o parayla mama alıyorum ve velilere fişini gönderiyorum. Daha çok ders verirsem barınaklara da mama sağlamak istiyorum. Çünkü ciddi anlamda ihtiyaçları var. Hem hayvanlar faydalansın hem de çocuğunuz matematiği sevsin istiyorsanız ben buradayım."

Matematik Dersi Veriyor, Para Yerine Mama Alıyor

Matematik Dersi Veriyor, Para Yerine Mama Alıyor

Matematik Dersi Veriyor, Para Yerine Mama Alıyor

Matematik Dersi Veriyor, Para Yerine Mama Alıyor

Matematik Dersi Veriyor, Para Yerine Mama Alıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim