• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Mastöb’den Gazetecilere Ziyaret

Mastöb’den Gazetecilere Ziyaret
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Malatya Şube Yönetimi, geride kalan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatyalı Gazetecileri...

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Malatya Şube Yönetimi, geride kalan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatyalı Gazetecileri ziyaret etti.

MASTÖB Şube Başkanı Murat Cengiz Yönetim Kurulu üyesi Dernek başkanları ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanıyla birlikte Malatyalı Gazetecileri ziyaret ederek Gazeteciler gününü kutladı.

İlk olarak Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden MASTÖB Şube Başkanı Murat Cengiz, burada yaptığı konuşmada "Her zamankinden fazla birliğe ihtiyacımız var, çok duyarlı olmalıyız" dedi.

MASTÖB olarak Malatya'da örgütlü bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Başkan Murat Cengiz MASTÖB'ün faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "MASTÖB Türkiye genelinde örnek bir kuruluş. Tüm sivil toplum kuruluşlarını bir arada tutuyor. Siyaset anlayışı Malatya'dır. Bizlerde Malatya'da kuruluşumuzu tamamladık. Gençlik kolları ve kadın kolları oluşturduk" diye konuştu. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Cengiz "Ülkemizde her kes elini taşın altına koymalıdır, üzerine düşeni yapmalıdır. Orta doğuda rant uğruna Müslümanların kanı dökülüyor ve Müslümanlar birbirine düşman ediliyor. İslam ülkeleri kan ve revan içinde. Bu nedenle bizler her zamankinden çok duyarlı olmalıyız. Siyasi çıkarları bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" şeklinde konuştu. Malatya basını ile her zaman ile bir arada olduklarını kaydeden Cengiz, basının yol göstericiliğine ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Malatya Gazeteciler cemiyeti şahsında tüm Gazetecilerin gününü kutluyoruz, onlara başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "MASTÖB güzide bir kuruluşumuz. İstanbul ağırlıklı ve Ankara'da da etkili, MASTÖB Malatya da daha ağırlıklı olarak tüm dernekleri çatısı altında toplamalıdır" dedi. MASTÖB Üyeleri Malatya Gazeteciler Cemiyetinin ardından Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret etti. MASTÖB Şube Başkanı ve Üyelerini Cemiyet Binasında ağırlayan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "10 Ocak Gazeteciler Gününü biz çok önemsiyoruz. 10 Ocak'ı Basının sıkıntılarının dile getirilmesi gereken bir gün olarak görüyoruz. Anadolu Basınının bu önemli sıkıntı ve sorunlarını ilgililere anlatmak bizim görevimiz" dedi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak sözlerine başlayan MASTÖB Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz ise "Basının çok önemli bir görevi var. Basın, Türkiye'nin geleceğine yön verecek, Bürokrasi, Vatandaş ve Siyasiler arasında bir köprüdür. Biz her zaman basının yanındayız, basınımızın sorun ve sıkıntılarını biliyoruz, inşallah ülkemizde yapılacak yasal düzenlemeler ile basınımızda hak ettiği yere kavuşur" şeklinde konuştu.

Mastöb’den Gazetecilere Ziyaret

Mastöb’den Gazetecilere Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim