• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Maski’den İlçelere Yakın Takip

Maski’den İlçelere Yakın Takip
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelere yaptığı önemli yatırımlara devam ediyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelere yaptığı önemli yatırımlara devam ediyor. Gördes'te yapımına başlanan çevre dostu atık su arıtma tesisinin yanı sıra, kanalizasyon ve terfi hattı ile ilçede bir ilk olan yağmursuyu hattı altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Atıksu Arıtma Tesisi bulunmayan Gördes'in çehresini güzelleştirmek için çalışmalarına devam ediyor. 2016 yılının sonunda bitirilmesi planlanan proje sayesinde Gördes ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Proje tamamlandığında 29 bin 44 nüfusa sahip olan Gördes'te 1543 metreküp kapasiteli atıksu arıtma tesisi ilçedeki vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Bölgedeki tüm atık suların doğaya karıştığı Gördes'te, atıksu arıtma tesisinin tamamlanması ile birlikte çevre halkı da rahat bir nefes alacak.

Atık su arıtma tesisi çalışmalarının yanı sıra, Gördes ilçesinde 7 bin 984 metre kanalizasyon hattı, 5 bin 389 metre yağmursuyu hattı ve 4 bin 115 metre terfi hattı çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların devam ettiği kanalizasyon hatlarının atık su arıtma tesisine bağlanarak, atık suların çevreyi kirletmesinin önüne geçilecek. Proje kapsamında yapımına başlanan yağmursuyu hattı da Gördes için bir ilk olacak.

MASKİ Gördes birimindeki ekipler ile birlikte bölgeyi gezen Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu, "Çalışmaların çok hızlı bir şekilde devam etmesi için ilçelerimize ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Gördes ilçemizdeki gelişmeleri sahada izlemek için geldik. MASKİ olarak ilçelerimize yaptığımız yatırımlar devam edecek. Bildiğiniz gibi daha önce Gördes'te atıksu tesisi bulunmuyordu. Çok sayıda ekili araziye sahip ilçemizde atıksular doğaya karışarak kirlenmeye neden oluyordu. Bu proje ile birlikte bölgenin sıkıntılarına son vereceğiz" dedi.

İncelemeler esnasında Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu'ya Şube Müdür Vekili Taner Avan, İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya, Jeoloji Mühendisleri Kemal Açıkgöz ve Özge Samlı, Harita Mühendisi Samet Akalın, İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Ahmet Gül ve Gördes MASKİ personeli Nadir German bölgeyi birlikte kontrol etti.

Maski’den İlçelere Yakın Takip

Maski’den İlçelere Yakın Takip

Maski’den İlçelere Yakın Takip

Maski’den İlçelere Yakın Takip

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim