• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Maski Türkmen Mahallesine Elini Uzattı

Maski Türkmen Mahallesine Elini Uzattı
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir'e bağlı Türkmen Mahallesinin kanalizasyon sorununu çözmek için çalışmalarına...

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir'e bağlı Türkmen Mahallesinin kanalizasyon sorununu çözmek için çalışmalarına başladı. İlk etapta uzun yıllardır mahallenin alt noktalarında sorun oluşturan atıklar 3 ayrı hatla birleştirilerek merkezden uzaklaştırılacak. Ardından mahallede paket arıtma tesisi kurularak sorun kökünden çözülecek.

MASKİ Genel Müdürlüğü Alaşehir'e bağlı Türkmen Mahallesinin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı. Uzun yıllardır mahallenin alt noktalarında açığa akması nedeniyle sorun oluşturan kanalizasyon hattı 3 farklı hatla birleştirilerek toplama alanına aktarılacak. Yürütülecek çalışmalarda kullanılacak olan 650 metrelik boru ve kanalizasyon kapakları mahalle muhtarına teslim edildi. MASKİ Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmaları Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da yakından takip ediyor. Karaçoban, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Erdal Nohutçu, Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Koordinasyon Şube Müdürü Akif Ceylan ve Mahalle Muhtarı Murat Atılgan ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

PAKET ARITMA TESİSİ DE KURULACAK

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, "Uzun yıllardır mahallenin alt noktalarında sorun oluşturan atıklar 3 ayrı hatla birleştirilerek merkezden uzaklaştırılmış olacak. Bu ilk etap çalışmasıdır" dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü olarak insan sağlığına zararlı olabilecek durumları ortadan kaldırarak vatandaşların yüzünü güldürmek istediklerini söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Nohutçu, "İkinci etap çalışmalarında mahalleye paket arıtma tesisi kurulacak. Bu noktada tesisin kurulması planlanan bölgede mera kullanım izni gerekiyor. İzin için mera komisyonuna da gerekli başvuruda bulunuldu. Komisyondan gerekli iznin çıkmasının ardından oluşturulacak çevreye duyarlı paket arıtma tesisi ile sorun tamamen ortadan kaldırılacak" dedi.

SORUN İVEDİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK

Yürütülen çalışmalarla kötü görüntülerin ortadan kaldırılacağını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da mahalledeki sorunun ivedilikle yapılacak çalışmalarla çözüleceğini söyledi. Türkmen Mahallesi muhtarı Murat Atılgan ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'a mahallenin yıllardır çözülemeyen sorununa el atmaları nedeniyle mahalle halkı adına teşekkür etti.

Maski Türkmen Mahallesine Elini Uzattı

Maski Türkmen Mahallesine Elini Uzattı

Maski Türkmen Mahallesine Elini Uzattı

Maski Türkmen Mahallesine Elini Uzattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim