• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

MASKİ personeline yangın ve zehirli gıda tatbikatı

MASKİ personeline yangın ve zehirli gıda tatbikatı
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nde organize edilen tatbikatla, personelin yangın ile zehirli ve boğucu gazlardan etkilenmesi...

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nde organize edilen tatbikatla, personelin yangın ile zehirli ve boğucu gazlardan etkilenmesi halinde yapması gereken müdahaleleri uygulamaya döktü.

MASKİ Genel Müdürlüğü, her türlü iş sahasında meydana gelebilecek kaza ve afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla yürüttüğü güvenlik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışanların risklerden korunması için verilen çeşitli eğitimler sonrasında MASKİ, teorik bilgilerin uygulamaya dökülmesi amacıyla bir tatbikat düzenledi. Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nde gerçekleştirilen tatbikata, Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, şube müdürleri ve tesiste görevli personel katıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Şube Müdürlüğünce organize edilen tatbikata, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da destek verdi. İSG Uzmanı Ruhan Bayraktar tarafından tatbik ettirilen senaryo gereği, yönetmelikte yer alan acil durum söndürme ve tahliye planı uygulandı.

Tatbikat hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, "MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde işlettiğimiz atıksu artıma tesislerimizde görev yapan çalışanlarımızın özellikle zehirli ve boğucu gazlardan korunmaları amacıyla ilk ve en kapsamlı tatbikatımızı gerçekleştirdik. Personelimizin, olası kaza riskine karşı bu gibi durumlarda bilinçli şekilde hareket edebilmeleri adına eğitim ve uygulamalar yapıyoruz. Kişisel koruyucu donanımların kullanılmasından, tehlike anlarında sergilenmesi gereken davranışlara kadar gerekli tüm bilgileri aktardığımız personelimiz, eğitimlerde öğrendiklerini bugün tatbik ettiler. Dilerim hiçbir zaman uygulamak zorunda kalmazlar, ancak mevcut risklere karşı da bu bilinçle hareket etmeye devam ederler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim