• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

MASKİ Genel Müdürü Coşkun çalışmaları yerinde inceledi

MASKİ Genel Müdürü Coşkun çalışmaları yerinde inceledi
MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Yunusemre'ye bağlı Demirci ve Üçpınar mahallelerinde yürütülen dere temizlik ve ıslah çalışmalarında incelemelerde...

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Yunusemre'ye bağlı Demirci ve Üçpınar mahallelerinde yürütülen dere temizlik ve ıslah çalışmalarında incelemelerde bulundu. Genel Müdür Coşkun, yürütülen çalışmalar ile vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma altına aldıklarını belirtti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ'nin Manisa genelinde sürdürdüğü çalışmaları yakından takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Genel Müdür Coşkun, Yunusemre ilçesine bağlı Demirci ve Üçpınar mahallelerinde MASKİ tarafından hayata geçirilen dere temizlik ve ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyaretler esnasında Coşkun'a, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak ve teknik personel eşlik etti.

Program kapsamında öncelikle Demirci Mahallesi ziyaret edilerek, burada inşa edilen istinat duvarı ve panel çit uygulamasının bulunduğu bölge incelendi. Çalışmanın yapıldığı yerde ikamet eden Kamil Gezer isimli vatandaş, "Yapılan çalışmalar sayesinde sularımız sağlıklı bir şekilde akıyor.Deremiz artık taşmıyor. Çok güzel ve faydalı bir iş oldu. Verdikleri sözü yerine getirdikleri ve bizi bu sıkıntıdan kurtardıkları için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Genel Müdür Coşkun, Demirci Mahallesinin ardından Üçpınar Mahallesinden geçen derede tamamlanan 2 kilometrelik dere temizlik çalışmasını inceledi. Üçpınar Mahalle Muhtarı İlker Öz ile de görüşen Genel Müdür Coşkun, dere yatağında yapılan temizlik çalışmasının mahalle sakinlerinin sıkıntılarına son verdiğini belirtti.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, uzak yakın demeksizin çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizerek, "Yunusemre ilçemize bağlı Demirci ve Üçpınar mahallelerinde yürüttüğümüz çalışmaları incelemek için bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın taşkın derdine son vermek adına yürüttüğümüz çalışmalar can ve mal güvenliğini de üst seviyelere taşıyoruz. Yağışlı havaların hemşerilerimize sorun yaşatmaması için hizmetlerimize devam edeceğiz. Yıllardır yapılamayan hizmetleri hayata geçiriyoruz. Mahallelerimizde yürütülen çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

MASKİ'NİN iş sağlığı ve güvenliği eğitim programı başladı

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün çok tehlikeli olarak sınıflandırılan iş sahasında olası kazaları önlemek adına yürüttüğü temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi programı Salihli ilçesinde başladı. Seminerde Salihli ile birlikte Ahmetli, Alaşehir, Kula, Sarıgöl, Selendi, Köprübaşı ve Demirci'de görev yapan saha personelini bilgilendirdi. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca organize edilen eğitimde çok tehlikeli sınıf olarak adlandırılan saha çalışanlarına koruyucu ekipman kullanımından, alınması gereken kişisel önlemlere kadar detaylı iş güvenliği konuları anlatıldı. Belirli günlere bölünerek verilen ve diğer ilçelerde de gerçekleştirilecek olan 16 saatlik eğitim sonunda personel sınava tabi tutularak, katılım sertifikaları verilecek. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, "Genel müdürlüğümüz bünyesinde görevli çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak adına iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu eğitimler ilgili yönetmelik gereği zorunlu olmasının yanında, başlı başına bir önem arz etmektedir. Çeşitli tehlike sınıflandırmalarında yer alan işlerimizde çalışan personelimizin kendini kollaması ve bu yönde bir bilinç geliştirmesi büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden de bu gibi eğitimlerimizi sürekli olarak ve kapsamını geliştirerek sürdürüyoruz. Onların güvenliğinden daha önemlisi yoktur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim