• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Maski Çocuklara Su Tasarrufunu Anlattı

Maski Çocuklara Su Tasarrufunu Anlattı
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, su tasarrufu konusunda ilkokul öğrencilerini bilgilendirmek...

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, su tasarrufu konusunda ilkokul öğrencilerini bilgilendirmek amacı ile Cemal Ergün İlkokulu'nda bir seminer düzenledi. 2. sınıf öğrencilerinin katıldığı, suyun öneminin ve tasarruf yollarının anlatıldığı seminere gösterilen ilgi büyüktü.

MASKİ çocuklara tasarruf bilinci kazandırmak amacıyla yürüttüğü "Su Tasarrufu Eğitim Projesi" kapsamında ilkokul 2. sınıf öğrencilerine seminer verdi. Seminerde suyun önemi ve nasıl tasarruf edileceği konusunda öğretici ve eğlendirici bilgiler paylaşıldı.

Cemal Ergün İlkokulu'nda ilk kez gerçekleştirilen seminerde, sunumu MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nden Yüksek Kimyager Arzu Sezer gerçekleştirdi. Sezer'e Biyolog Zeynep Öztozlu ve İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'ndan Jeoloji Mühendisi Görkem Yemişçi eşlik etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı adına projeyi anlatan Arzu Sezer, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurup gerekli onayları aldıktan sonra kuruma gelen taleplerle birlikte su tasarrufunu anlatan çalışmalara başladıklarını ve ilk olarak Cemal Ergün İlkokulu'nda projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Seminerde Sezer, suyun nasıl oluştuğu, insan vücuduna faydaları, günde ne kadar su içmemiz gerektiği, suyu nerelerde kullandığımızı ve kullanırken nasıl tasarruf edeceğimiz konularında bilgi verdi.

Hazırlanan slayt üzerinden suyu en çok kullandığımız yerleri anlatan Sezer, en çok suyu banyo yaparken kullandığımızı ifade etti. Sezer, "Su tasarrufuna en çok bizler katkı sağlayabiliriz. Biz suyu ne kadar az ve dikkatli kullanırsak o kadar tasarruf edebiliriz. Dünyanın 3'te 2'si sularla kaplı dedik. Peki, neden su tasarrufu yapmamız gerektiğini anlatıyoruz? Çünkü bunun bizim kullanabildiğimiz kısmında sadece yüzde 1'i tatlı su ve biz sadece bu yüzde 1'ini kullanabiliyoruz" dedi.

ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER DAĞITILDI

Gösterilen renkli slaytlarla öğrencilerin ilgisinin çekildiği seminerde çocuklar sorulan sorulara cevap vermek için birbirleri ile yarıştı. Öğrencilere su tasarrufunu anlatan boyama kitabı, boyama kalemi, kalem, silgi, "Su Hayattır" yazılı magnet ve diş fırçası hediye edildi.

Su kullanımının önemli olduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı A. Ulvi Kaynak, "Suyun geleceğini, geleceğimizi koruyacak çocuklarımıza anlatıyoruz. Bu sayede sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de güvence altına alacağımızı düşünüyoruz. Ortaya koyduğumuz projeyi ilgili diğer daire başkanlıkları ile birlikte tüm Manisa'da hayata geçireceğiz. Çalışmalarımız 17 ilçede aralıksız devam edecek" dedi.

Maski Çocuklara Su Tasarrufunu Anlattı

Maski Çocuklara Su Tasarrufunu Anlattı

Maski Çocuklara Su Tasarrufunu Anlattı

Maski Çocuklara Su Tasarrufunu Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim