• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Maski 88 Mahallenin İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Maski 88 Mahallenin İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde 88 mahallenin içme suyu şebekesini yeniliyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde 88 mahallenin içme suyu şebekesini yeniliyor. Alt yapı sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için harekete geçen MASKİ Genel Müdürlüğü, gerçekleştirilen çalışmalarla durumunun çok kötü olduğu tespit edilen 88 mahallenin içme suyu şebekesini yeniliyor.

Uzun yıllardır alt yapı çalışması yapılmayan mahallelerin sorunlarına el atan MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların kanalizasyon ve içme suyu sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor. Geçtiğimiz ay il genelinde 95 mahallenin kanalizasyon hattı çalışmalarına başlayan MASKİ Genel Müdürlüğü, şimdi de il genelinde 88 mahallenin içme suyu şebekesini yenileyecek. Çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, göreve başlamalarının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla içme suyu şebekesi çok kötü olan mahalleleri tespit ettiklerini dile getirdi. Genel Müdür Koç, "Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yıllardır alt yapı çalışmaları yapılmayan mahallelerimizin sorunlarına el attık. Bu noktada geçtiğimiz ay kanalizasyon hattı çalışmalarımıza başladık. Şimdi de 88 mahallenin içme suyu şebekelerinin yenilenmesi çalışmalarına start verdik. Bu iki çalışmamızın toplam maliyet 100 milyon liradır." dedi.

BÜYÜK GAYRET SARF EDİYORUZ

İl genelinde alt yapı konusunda sıkıntı yaşayan mahallelerin sorunlarını çözmek için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Genel Müdür Yakup Koç, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde her ilçeden mahalleleri tespit ettik ve belirlediğimiz 88 mahallenin içme suyu şebekesinin yenilenmesi için çalışmalarımıza başladık. İlk etapta durumu en kötü olan mahallelerimizden çalışmalara başladık. Daha önce bu mahallelerin şebekeleri projesiz olarak muhtar ve mahalle sakinleri tarafından standartlara uygun olmayan şekilde döşenmiş. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak projelerimizi yaptıktan sonra ihaleleri yapıp inşaatına başlanılacaktır." diye konuştu.

Mahallelerin aciliyet durumuna göre kademelere ayrıldığını dile getiren Genel Müdür Koç, "88 mahallemizde çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Amacımız her yıl 100 mahallemizin sorununu çözmek" ifadelerini kullandı.

Maski 88 Mahallenin İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Maski 88 Mahallenin İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Maski 88 Mahallenin İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim