• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Masal Parkı’nı Çocuklar Açtı

Masal Parkı’nı Çocuklar Açtı
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde belediye tarafından Yeşiltepe mahallesine yaptırılan Masal Parkı çocukların kestiği kurdeleyle açıldı.

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde belediye tarafından Yeşiltepe mahallesine yaptırılan Masal Parkı çocukların kestiği kurdeleyle açıldı.

Ergene Belediyesi'nce yaptırılan Masal Parkı'nın açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kaya, CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar ve çok sayıda çocuk katıldı. Ancak Masal Parkı'nın açılışında Tekirdağ milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kaya; "Gençler bizim geleceğimizdir. Şimdi bir siyasetçi olarak değil, şehir plancısı mimar olarak seslenmek istiyorum. Evlerin balkonları dışarıya açılan kapısıdır, penceresidir, nefes alma yeridir. Şehirlerin içindeki parklar da yaşam alanlarıdır, hava alma yerleri, nefes alma yerleridir. Şehirlerin binaları, yolları, işyerleri sıkıcıdır, nefes alınacak yegane yer parklardır. Özellikle cıvıl cıvıl çocuklarımıza, bu parkı sizlerin çocuklarına armağan edenlere, yapılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ise, "Önce çocuklar, çocuklar geleceğimiz olduğu için onlar baş tacımız. Rahatlıkla oynasınlar, her türlü hareketi yapsınlar, düşsünler, kalksınlar ama oynasınlar. Çocuklar bizim en değerli varlığımız, onlar bizim geleceğimiz" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise, Yeşiltepe mahallesine çok değerli bir tesis kazandırıldığını, bocuklarımızın geleceği için sosyalleşmesi için burada çok güzel tesislerin olduğunu ifade etti.

"ERGENE GÜZEL YATIRIMLAR ALIYOR"

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, ilçenin sürekli geliştiğini ifade ederek, "Ergene gelişmeye muhtaç bir kent ve ihtiyacı var. Ergene güzel yatırımlar alıyor. Bir örneğini de burada yaşıyoruz. Yeşiltepe ve Cumhuriyet mahalleleri göçün getirdiği sorunlarla mücadele ediyor. Altyapı ile ilgili yatırımlar var ama insanların güzel vakit geçireceği mesire alanlarına da ihtiyaç var. Ergene için her şeyin iyi gittiğini düşünüyorum ve bunlara vesile olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Ergene'ye gelirken ellerinin boş gelmediğini, 4 Mayıs günü Sağlık mahallesi ve Yeşiltepe'de sağlıklı içme suyunun temelini atacaklarını, ihalesini yaptıklarını söyledi.

"Masal kahramanları parkını Ergene'nin geleceği olan çocuklarımıza armağan ediyorum" diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, şunları söyledi:

"Yeşiltepe mahallesinde 100 öğrenci kapasiteli bir okul yapımı için protokol yapacağız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Projelerimiz bir bir hayata geçecek ve Ergene halkı hak ettiğini alacak. Vatandaşlardan isteğim, biraz sabırlı olmalarıdır. Zaman zaman sular kesilebilir, aksaklıklar olabilir ama bir yıl zahmet çekecekler ve zahmetin sonunda rahata onlar erecekler."

AÇILIŞ KURDELESİNİ ÇOCUKLAR KESTİ

Konuşmaların ardından Masal Parkı'na gelen çocuklar kurdelenin diğer tarafına geçip, protokol üyelerinin ön tarafında kurdeleyi keserek, bir ilke imza attılar. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, protokol üyelerine ve milletvekillerine parkı gezdirerek bilgiler verdi.

Masal Parkı’nı Çocuklar Açtı

Masal Parkı’nı Çocuklar Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim