• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Mart ayının ilk 10 günü yağmur var!

Mart ayının ilk 10 günü yağmur var!
Mart ayının ilk 10 günü Türkiye geneli yağmura teslim olacak. İşte Meteorolojiden yapılan o açıklama...


Tahminlere göre, bugün Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de görülecek yağışlar, 2 Mart Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısıyla Adıyaman ve Kahramanmaraş çevrelerinde görülecek.

Bu sistem, 4 Mart Salı günü yurdun tamamında yağışlara neden olacak. Hafta sonuna kadar sürecek yağışlar 2 bin metre ve üzerindeki yerlerde kara dönüşecek. Martın ilk 10 günü meydana gelecek yağışların, yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde mart ayı ortalamalarına erişmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıkları ise hafta sonunda yurt genelinde artacak. Gelecek hafta başından itibaren ise iç bölgelerde hava sıcaklığı 3-6 derece azalacak.

BUGÜN HAVALAR NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı Türkiye genelinde 3 ila 5 derece artacak. Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Konya, Kırşehir, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, bugün Kıyı Ege'de kuvvetlice esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

SİS UYARISI 

Meteoroloji sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) batı kesimleri ile İstanbul'un Avrupa yakasının, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ve Manisa çevreleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. AKDENİZ: Parçalı, batı kesimlerinin çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinde göller yöresinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatısı ile Konya ve ırşehir çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Batman çevrelerinde pus ve sis bekleniyor.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim