• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Marmaris’te Bir Ayda 30 Köpek Zehirlendi

Marmaris’te Bir Ayda 30 Köpek Zehirlendi
Muğla'nın turistlik ilçesi Marmaris'te bir ayda 30 köpeğin zehirlenerek telef olması hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Muğla'nın turistlik ilçesi Marmaris'te bir ayda 30 köpeğin zehirlenerek telef olması hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Hayvan sahipleri köpek ve kedileri zehirleyen kişilerin bulunmasını istedi.

Marmaris'te evcil hayvan sahibi Arzu Atabay'a ait 7 yaşındaki "Maskot" isimli Pug cinsi bir köpek, sahibi tarafından sokakta gezdirilirken yol kenarına bırakılan zehirli köfteyi yedi. Hayvanın fenalaştığını gören sahipleri hemen veteriner kliniğine götürdü. Ancak köpek kısa sürede solunum ve kalp durması nedeniyle kurtarılamadı. Köpeğinin öldüğünü öğrenen Arzu Atabay klinikte sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına boğulan hayvansever kadın dakikalarca ölen köpeği için gözyaşı döktü.

Gazetecilere açıklama yapan Marmaris Veteriner Kliniği sahibi Veteriner hekim Behçet Düzgün, bir ay içerisinde özellikle Armutalan Mahallesi civarında hayvan zehirlenmeleri çok arttığını söyledi. Gece gündüz zehirlenme vakalarına cevap vermeye çalıştıklarını kaydeden Düzgün, kullanılan zehirlerin çok güçlü olduğuna dikkat çekerek, hayvan sahiplerini uyardı. Kliniğe getirilen hayvan zehirlenme vakalarının hepsini kaybettiklerini ifade eden Behçet Düzgün, "Son olarak bu Pug ırkı köpekte bize geldiğinde zehirlenme semptomları gösteriyordu. Fakat, bir iki dakika ancak hayatta kalabildi. Sahibi bilinçli olması ve tasmayla gezdirmesine rağmen yerdeki küçük bir et parçasını ağzına almış. Hemen gelmesine rağmen kurtaramadık" dedi.

30 HAYVAN ZEHİRLENDİ

Veteriner hekim Behçet Düzgün, her dönem zehirlenme vakaları ile karşılaştıklarını ancak son bir aydır vakarlın yükselişe geçtiğini belirterek kliniğe iki günde gelen vaka sayısının 3 olduğunu ve hiç birini kurtaramadıklarını söyledi. Düzgün,"Son bir ayda sadece bilinen vaka sayısı 30'a kadar yükseldi. Bilmediklerimizle bu rakam daha da artıyor. İnsanları can'a karşı duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Bu tür zehirlenme vakalarını sürekli görüldüğünü vurgulayan Behçet Düzgün, 30 yıldır Marmaris'te bir kişinin daha yakalamadığına parmak bastı. Düzgün, "30 yıldır ilçede çalışıyorum. Devir teknoloji devri. Her dükkanda bile mobese kamerası var. Bu kamera kayıtları incelenip sorumlular yakalanırsa en azıdan emsal teşkil eder ve bu vakaların önüne geçilebilir. Neticede hayvanlar da bir can taşıyor" diye konuştu.

Köpeği zehirlenen Arzu Atabay'ın eşi Faruk Şener ise köpeklerinin zehirlenmesi olayının peşini bırakmayacaklarını belirterek, "Eşim sabaha tuvaleti için 7 yaşındaki köpeğimizi dışarı çıkartmış. Her gün gittikleri güzergahta köftenin içerisine beyaz bir zehir atmışlar. Köpeğimiz kaşla göz arasında bundan bir ısırık aldı ve hemen fenalaştı. Anında veterinere getirmemize rağmen kurtaramadık. Bu olayın takipçisi olacağız. Peşini asla bırakmayacağız. Bunu yapan ya da yapanları bulmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Marmaris’te Bir Ayda 30 Köpek Zehirlendi

Marmaris’te Bir Ayda 30 Köpek Zehirlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim