• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Marmarisli Picasso

Marmarisli Picasso
Marmarisli sanatçı Güçlü Kadir Yılmaz, farklı sanat tarzıyla yaptığı tabloların dünya sanat camiası tarafından ilgi görmesinin ardından yabancı...

Marmarisli sanatçı Güçlü Kadir Yılmaz, farklı sanat tarzıyla yaptığı tabloların dünya sanat camiası tarafından ilgi görmesinin ardından yabancı yayın organlarına haber konusu oldu.

Koleksiyoner Azeri asıllı Rus milyarder Farhad Akhmedov'un geçtiğimiz Eylül'de keşfettiği 37 yaşındaki ressam Güçlü Kadir Yılmaz, dünya çapında üne kavuştu. Farhad Akhmedov, ilk olarak internet üzerinden gördüğü Kadir Yılmaz'ın "Existentialis" adlı tablosunu 10 bin dolar ödeyerek satın aldı. Haber, uluslararası sanat dünyasında da yankılandı. Aradan geçen 4 ay içerisinde Yılmaz'ın 16 tablosu daha başta ABD olmak üzere yurt dışından alıcı buldu.

Merkezi İtalya'da bulunan İngilizce yayın yapan sanat kanalı "ArtNews24 TV", "Ünlü Türk sanatçı" başlığı altında Güçlü Kadir Yılmaz'ı ve resimlerini tanıtan bir program yaptı. Programın sunucusu sanat tarihçisi Dr. Andrea Cilento, Yılmaz için "Modern sürrealist ressamın eserleri karikatür ve illüstrasyon tadında olmakla beraber büyük ustaların izinde ve disiplininde" ifadelerini kullandı.

Yakın çevresinin resim sanatı tarihinin en büyük ustalarından Picasso'nun adıyla çağırdığı Güçlü Kadir Yılmaz, "Akhmedov'un tablomu almasının ardından, eserlerime ve bana duyulan ilgi arttı. ABD, Fransa, İtalya, Azerbaycan, Almanya'daki sanatseverler internet üzerinden eserlerimi satın almaya başladı. Sanat galerimizin trafiği de arttı. Tüm bu yaşananlar beni hem mutlu etti, hem de ülkem adına gururlandırdı" dedi.

Marmarisli Picasso, en büyük desteği eşinden gördüğünü söyledi.

Eşinin hayal gücünün oldukça geniş olduğunu belirten Alexia Bahar Karabenli Yılmaz ise, şunları söyledi: " Taştan, seramikten çok fark dallarda sanat eseri verebiliyor. Kendine has bir tarzı var. Kendi karakterlerini yaratıp onlarla ilgili ilginç hikayeler anlatıyor. Eserleri birbiriyle uyumlu, bu eser Kadirin eseri diyebiliyorsunuz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim