• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Marmaris’in Eğitim Kampüsü Hayali Gerçekleşiyor

Marmaris’in Eğitim Kampüsü Hayali Gerçekleşiyor
Marmaris'in artan nüfusu ve okullardaki fiziki yetersizliğin önüne geçilmesi amacıyla Marmaris İlçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan...

Marmaris'in artan nüfusu ve okullardaki fiziki yetersizliğin önüne geçilmesi amacıyla Marmaris İlçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan "Eğitim Kampüsü" projesi için harekete geçildi. Hazırlanan proje kitapçığı AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'e ulaştırılırken, Öztürk konuyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya iletti.

Hazırlanan Eğitim Kampüsü projesine göre Marmaris'te bulunan 12 Lise tek yerleşkede toplanacak. Daha önce Muğla'nın Menteşe ve Milas ilçelerinde hayat geçirilmeye çalışılan proje, arazi sorunu nedeniyle askıya alınmıştı.

Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, kampüs projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan ve ekibinin hazırlayıp bize sunduğu bu proje, Marmaris'in 50 yıllık eğitim sorununu çözeceğine inanıyorum. Proje kitapçığını Salı günü Milli Eğitim Bakanımıza ulaştırdım. Böyle eğitim kampüslerinin çoğalmasını istiyoruz. 5 yıldan bu yana üzerinde her ayrıntıyı düşünüp projeleştiren Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris sürekli iç göç alan bir bölge olduğunu, bununla beraber de her yıl öğrenci sayısının arttığını dikkat çekti. Aldoğan, "Sahil kenarında olmamız nedeniyle çocuklarımız gerek bina olarak, gerekse eğitim açısından olumsuz etkileniyor. Mevcut okullarımız talebi karşılayamaz duruma geldi. Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaklaşık 5 yıldır eğitim yerleşkesi projesi hazırlığı içindeydik. Projenin içinde neden yeni okullara ihtiyacımız olduğunu, okullarımızı neden daha güvenli bir yere taşıma ihtiyacı duyduğunuzu bütün ayrıntılarıyla rapor haline getirdik. Beldibi'nde yaklaşık 35 dönüm, buna artı olarak 9 dönüm ayrı yer olmak üzere 50 dönüme yakın bir araziyi bize tahsisi ile ilgili çalışmaları başlattık. 9 dönümlük araziye de Anadolu İmam Hatip Lisesi, uygulama camisi ve pansiyonu da yer alacak. Çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için bu kampüse ihtiyacımız var. Projenin içeriğini Muğla Milletvekilimiz Sayın Nihat Öztürk Beyle paylaştık. İnşallah Marmarisli gençlerimiz hak ettiği eğitim kampüsüne kavuşacak" dedi.

Marmaris’in Eğitim Kampüsü Hayali Gerçekleşiyor

Marmaris’in Eğitim Kampüsü Hayali Gerçekleşiyor

Marmaris’in Eğitim Kampüsü Hayali Gerçekleşiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim