• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Marmarabirlik’ten son ödeme 19 Şubat’ta

Marmarabirlik’ten son ödeme 19 Şubat’ta
2015-2016 kampanya döneminde 187 milyon TL'lik ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, bugüne kadar ortaklarına 101 milyon TL'lik ürün bedeli ödemesi...

2015-2016 kampanya döneminde 187 milyon TL'lik ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, bugüne kadar ortaklarına 101 milyon TL'lik ürün bedeli ödemesi yaptı. Marmarabirlik, ürün bedellerinin kalan yüzde 40'lık kısmını ise 19 Şubat'ta ödeyecek.

2015-2016 iş yılı ürün alım kampanyası kapsamında 187 milyon TL'lik ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, bugüne kadar ortaklarına 101 milyon TL'lik ödeme yaptı. Kalan ödemeyi 19 Şubat'ta yapacak olan Marmarabirlik, üretici ortaklarına 34 milyon TL'lik de kredi tahsisatında bulundu.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 26 Ekim'de başlayan ürün alım kampanyasının sona erdiğini belirterek, kampanya kapsamında 187 milyon TL'lik ürün alımı gerçekleştirildiğini söyledi. Ürün alım bedellerinin yüzde 60'ı olan 101 milyon TL'nin kampanya süresi içinde ödendiğini ifade eden Asa, "Marmarabirlik, son 5 yıldır ürün bedellerini neredeyse peşin öder duruma gelmiştir. Geriye kalan yüzde 40'lık ödemeyi de bir kuruş bile kredi kullanmadan, kendi öz kaynaklarımızla 19 Şubat'ta yapacağız. Son ödeme ile birlikte ortaklarımıza borcumuz kalmayacaktır." dedi.

Kampanya dönemini değerlendiren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı, "Bu sene kampanya dönemi, daha önceki yıllar ile mukayese edildiğinde, yıl sonuna kadar uzayan ödeme sistemi bitmiş, ödemeler kısa vadede yapılmaya başlanmıştır. Geçmiş yıllarda bir kampanya döneminin tamamında ödenen miktar, bu kampanya döneminde yüzde 60 kapsamında ödenmiştir. Marmarabirlik, ödemelerle ilgili geçmiş yıllardaki belirsizlik günlerini geride bırakmıştır. Son 5 yılda olduğu gibi bu yıl da yüksek miktarlı alım kampanyasını kredi kullanmadan tamamladık. Dolayısıyla Marmarabirlik'in kaynaklarını düzenli bir şekilde kullanmak zorundayız." diye konuştu.

"REKOR SATIŞ, PEŞİN ÖDEME"

Hidamet Asa, Marmarabirlik'in ödemelerindeki olumlu tablonun artan satış rakamlarından kaynaklandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Marmarabirlik'in alımları arttıkça, tutar da artmıştır ancak buna rağmen ödemede ortaklarına sıkıntı yaşatmamaktadır. Bunun sebebi de Marmarabirlik'in daha çok satmasıdır. Yılda 37 bin ton ambalajlı ürün satışı, ürün alımlarına da olumlu yansımaya başlamıştır. Marmarabirlik, hiçbir yardım almadan kendi ayakları üzerinde duran bir kurumdur. Böyle bir kurumun 187 milyon TL'yi kredi kullanmadan ödeyebilmesi için satışlarını her yıl artırması gerekmektedir."

"34 MİLYON LİRALIK AYNİ KREDİ DESTEĞİ"

Başkan Asa, Marmarabirlik'te 2010 yılından bu yana her yıl üreticiye gübre ve zirai ilaç desteği verdiklerini de vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Ürün alımlarımız bitti, ödemelerimiz de tamamlanmak üzere ancak Marmarabirlik'in üreticisine verdiği destek bununla sınırlı kalmıyor. Bu yıl da ortaklarımızın ihtiyacı olan gübre ve zirai ilaç dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Bir taraftan ürün bedeli ödemeleri devam ederken, diğer taraftan ortaklarımıza bir sonraki yılın ürün bedellerinden kesilmek üzere toplam 34 milyon TL'lik kredi tahsisatında bulunduk. Ortaklarımızın da gerek ödemelerdeki olumlu tabloyu, gerekse kredi tahsisatındaki destekleri göz önüne alarak kurumuna sahip çıkmaları gerekmektedir."

Marmarabirlik’ten son ödeme 19 Şubat’ta

Marmarabirlik’ten son ödeme 19 Şubat’ta

Marmarabirlik’ten son ödeme 19 Şubat’ta

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim