• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Marmarabirlik Bu Yıl 40 Bin Ton Zeytin Alacak

Marmarabirlik Bu Yıl 40 Bin Ton Zeytin Alacak
Bu sezon en az 40 bin tonluk ürün almayı hedefleyen Marmarabirlik, önümüzdeki günlerde üretici havuzlarından ürün alımına başlayacak.

Bu sezon en az 40 bin tonluk ürün almayı hedefleyen Marmarabirlik, önümüzdeki günlerde üretici havuzlarından ürün alımına başlayacak.

Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, 2015-2016 iş yılı ürün alım kampanyasına devam ediyor. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 26 Ekim'den bugüne kadar 185 milyon TL bedel karşılığında 36 bin 600 ton ürün alındığını belirterek, "Marmarabirlik'in satış rakamlarını artırabilmesi için kampanya kapsamında en az 40 bin ton zeytin almayı hedeflediğimizi açıklamıştık. Rekolte beyanının yüzde 50'sini tamamlamayan ortak sayımızın fazla olmasından dolayı kampanya sonuna gelmiş olmamıza rağmen alım miktarımız 36 bin tonlar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bundan dolayı da Marmarabirlik'in alım planı sekteye uğramıştır" dedi.

Başkan Asa, önümüzdeki yıl satış rakamlarının 40 bin tonlar bandında kalabilmesi için düzenli bir alım ve satış planı uygulanması gerektiğine işaret ederek, "Doğal iklim şartlarından dolayı halk arasında ürünün "kıvırcık" denilen bir durumda olduğunu, üreticinin de kıvırcık ürünü kendi havuzunda değerlendirdiğini görmekteyiz. En az 40 bin ton ürün alım hedefimize ulaşabilmek maksadıyla önümüzdeki günlerde üreticinin havuzundan zeytin almayı planlamaktayız. Daha çok ürün almak Marmarabirlik'in satışlarına da fayda sağlayacak olup, en kısa zamanda alımlara başlanacak" diye konuştu.

"REKOLTE BEYANINI DOLDURANA LİMİT ARTIŞI"

Asa, Marmarabirlik'te bu yıl kotasız alıma ve ürün alım fiyatlarında yüzde 75'e varan artışa rağmen rekolte beyanının yüzde 50'sini teslim etmeyen çok sayıda müstahsil olduğunu söyledi. Beyan ettiği ürün miktarının 50'sini tamamlayan ortaklara gübre ve zirai ilaç kredisinde limit artışı yapılacağını ifade eden Asa, beyan ettiği ürünün yüzde 50'sini teslim etmeyen ortakların ise ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmediklerini, dolayısıyla gübre ve zirai ilaç artışından faydalanamayacaklarını kaydetti. Asa, önümüzdeki yıllarda yapılacak kar payı dağıtımının da yine ortakların teslim ettiği ürün miktarına göre belirleneceğini vurgulayarak, mahsul teslimatı az olan ortakların kar payının da düşük olacağını bildirdi.

TOPLAM 100 MİLYON LİRALIK ÖDEME

Başkan Asa, Marmarabirlik'in 2015-2016 ürün alım kampanyası için yaklaşık 200 milyon TL'lik bütçe ayırdıklarını da belirterek, "Marmarabirlik, bu kampanya döneminde geçen yıla göre çok daha fazla miktarda ödeme yapmaktadır. Üretici ortaklarımıza 25 Aralık Cuma günü (yarın) yapılacak dördüncü dilim ödeme ile birlikte toplam 100 milyon TL ödeme yapılmış olacak. Kampanya kapsamında üreticiye ürün bedellerinin yüzde 60'ı peşin ödendi. Geri kalan yüzde 40'lık dilimi ise Marmarabirlik'in imkanları çerçevesinde en kısa zamanda kredi kullanmadan ödemeyi hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Marmarabirlik Bu Yıl 40 Bin Ton Zeytin Alacak

Marmarabirlik Bu Yıl 40 Bin Ton Zeytin Alacak

Marmarabirlik Bu Yıl 40 Bin Ton Zeytin Alacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim