• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Marmarabirlik 2017 yılını "ihracat yılı" ilan etti

Marmarabirlik 2017 yılını "ihracat yılı" ilan etti
Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, yurtdışı bayiler toplantısını Almanya'da gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, yurtdışı bayiler toplantısını Almanya'da gerçekleştirdi. Başkan Hidamet Asa, Marmarabirlik'in 2016 yılında 6 bin 100 ton ihracatla yeni bir rekor kırdığını belirterek, 2017 yılını ise "ihracat yılı" ilan ettiklerini söyledi.

Zeytin ve zeytin yağı sektörünün ihracat şampiyonu olan Marmarabirlik, Almanya'da gerçekleşen 2017 yılı yurtdışı bayi toplantısında ihracat hedeflerini belirledi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2016 yılında 6 bin 100 ton ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, "2017 yılını ise Marmarabirlik için "ihracat yılı" ilan ettik ve yönümüzü ihracata çevirdik. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda Marmarabirlik'in ihracatını 30 milyon dolarlara taşıyarak, 32 bin ortağımıza ve ülkemize daha fazla kazanç sağlamaktır" diye konuştu.

2010 yılı sonunda Avrupa'da tekli bayilik sisteminin kaldırılması ile birlikte her geçen yıl satışların arttığını vurgulayan Asa, "Çoklu bayilik sitemine geçilmesinin ardından yurtdışı satışlarımız 2010'dan önceki 5 yıllık ortalamamıza göre, 4 bin tonlardan 6 bin tonlara çıkmış ve yüzde 50'lik bir artış yaşanmıştır. 2010 yılından bu yana yapılan planlı çalışmalar neticesinde, Marmarabirlik'e yurtiçinde olduğu gibi, yurtdışında da huzur ve istikrar gelmiş, istikrar da başarıyı getirmiştir. Marmarabirlik'in bugün yakaladığı başarının temelinde ekip çalışması yatmaktadır. Marmarabirlik'te yönetim kurulundan kooperatiflerimize ve çalışanlarımızdan ortaklarımıza kadar uyum içerisinde çalışmaktayız" ifadelerini kullandı.

2017 ihracat yılı olacak

Başkan Asa, ülke genelinde döviz kurundaki değişkenlik sebebiyle ihracatın daha da önem kazandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ülke ekonomisine fayda sağlamak ve ihracatı artırmak firmalar için büyük bir sorumluluktur. Türkiye'de yerli üretim yapan bir firma olarak üzerimize düşen vatan borcunu yerine getirmek için daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz. Dolayısıyla Marmarabirlik olarak 2017 yılını "ihracat yılı" olarak belirledik ve yönümüzü ihracata çevirdik. Bu sebeple planlamalarımızı yılın başında yapabilmek amacıyla her sene yıl ortasında gerçekleştirdiğimiz yurtdışı bayi toplantımızı da ocak ayında düzenledik. İhracatın çok önemli olduğu bugünlerde, bir yandan 32 bin ortağımızın alın terini kazanca dönüştürürken, diğer yandan ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlayarak, çarkları hep birlikte döndüreceğiz. Gelin, ülkemize sahip çıkalım; aydınlık yarınlar için, gelecek nesillerimize yönetilen değil yöneten, daha huzurlu ve daha güçlü bir Türkiye bırakabilmek için hep birlikte daha çok çalışalım."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim